Αντιπολεμικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας


Φέτος η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ), συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, συνεχίζοντας τη δράση της, διοργανώνει και φέτος πορεία Ειρήνης τιμώντας τα 60 χρόνια της ΕΕΔΥΕ

  • Επίσης εκδηλώσεις με περιεχόμενο την Ειρήνη, θα γίνουν στο 6ο και 5ο δημοτικό σχολείο στις 8 Μαΐου και 12 Ιουνίου αντίστοιχα

  • Το Σάββατο το βράδυ 9 Μάη , στη πλατεία Γιολδάση ( Λάππα) και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ειρήνη, θα δοθεί από τον καλλιτέχνη Μάκη Χάρμπα , παράσταση καραγκιόζη.

Στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και συνακόλουθης επέκτασης των πολεμικών μετώπων, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, αναλογεί σοβαρό καθήκον στο αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας για την ενημέρωση του λαού και την οργάνωση της αντίστασης μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα

Τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία και η φτώχια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή μας και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται ιμπεριαλιστικές εκστρατείες , οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών. «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»

Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται επικίνδυνη, εμπλέκει το λαό μας σε περιπέτειες.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για στρατιωτική δράση σε Συρία – Ιράκ και Λιβύη υπήρξε ομόφωνη με την Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές προετοιμασίες.

Η συγκυβέρνηση παίρνει επίσης μέρος στην προετοιμασία για ενδεχόμενη Ευρωνατοϊκή σύγκρουση με τη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Ουκρανίας.

Θανάσιμοι κίνδυνοι απειλούν το λαό από την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να πάρει ευνοϊκή θέση στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για τη νομή της λείας.

Ο αγώνας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες χρειάζεται να συνδεθεί και να συντονιστεί με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, να διεκδικήσει ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα σε αντιπαράθεση με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια στρατηγική, προωθώντας την ακόμα βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, διατηρεί τη βάση στη Σούδα, το Κιλκίς, το Άκτιο, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, το Ευρωπαϊκό στρατηγείο στη Λάρισα, παίρνει μέρος στις ευρωατλαντικές στρατιωτικές ασκήσεις και χρησιμοποιεί τα ίδια και νέα προσχήματα για να δικαιολογήσει στα μάτια του λαού τους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας και ευρύτερα.

Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική δράση μας και μαζί με το μαχόμενο εργατικό-λαϊκό κίνημα διεκδικούμε:

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.

  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία.

  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Καρδίτσα 7 Μάη 2015 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Επαναλειτουργούν όλα τα αντλιοστάσια του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο To Ιστορικό – Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο Ανθηρού στο Δ.Σ. Αργιθέας