Ειδήσεις

Απάντηση Κώστα Τσιάρα στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το μεταναστευτικό


Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για την Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ σχετικά με την ανικανότητα της κυβέρνησης να απορροφήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σχετικά με την Επίκαιρη Επερώτηση των Βουλευτών της ΝΔ συνιστά μια καινοφανή ομολογία. Οι απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί ήταν σαφώς ανεπαρκείς. Και γι’ αυτό χρειάζεται να υποκατασταθούν από την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.

Προφανώς, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  γνωρίζουν περισσότερα και για τα κοινοτικά κονδύλια και για το προσφυγικό από τον κ. Σταθάκη και τον κ. Μουζάλα, αλλά και από τον ίδιο τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Μοσκοβισί.

Γιατί η ανακοίνωση της, επιχειρεί να διαψεύσει όσα υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, την ημέρα συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ.

Σημείο προς σημείο, λοιπόν:

  • Οι προγραμματισμένες προσκλήσεις που επικαλείται η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνιστούν απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Είναι χρήματα που έχουν μεν προβλεφθεί από την ΕΕ, αλλά δεν έχουν απορροφηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Ακριβώς αυτό υποστήριξαν και οι κκ. Μοσκοβισί – Αβραμόπουλος. Προς τι λοιπόν οι εγκλήσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ; Τι διαφορετικό είπε η ΝΔ; Ποια είναι τα ανυπόστατα ψεύδη;
  • Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι η κυβέρνηση έχει προεγγράψει 400 εκ. € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το προσφυγικό. Αυτά τα 400 εκ. € προέρχονται από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. Άρα δικαίως η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι ρίχνει το βάρος του προσφυγικού στους Έλληνες πολίτες.
  • Όπως ομολογείται στο σημείο 2 της ανακοίνωσης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, το 2014 δεν υπήρχαν κοινοτικά κονδύλια για το μεταναστευτικό και ως εκ τούτου δεν υπήρχε υποχρέωση σύστασης διαχειριστικής αρχής. Και αυτό γιατί μέχρι το τέλος του 2014, κανένας Υπουργός της ΝΔ δεν είχε απευθύνει δημόσιο προσκλητήριο στους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να λιαστούν στην Ομόνοια.
  • Είναι ενδεικτικό της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι το 2016 προγραμματίζεται να διατεθούν από την ΕΕ περισσότερα χρήματα στις ΜΚΟ, από ότι στο Ελληνικό Κράτος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, όπως ομολογείται στο σημείο 4 της ανακοίνωσης.

Σε ζητήματα εθνικής σημασίας, η ΝΔ έχει αποδείξει, πως πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αναγκαίες συναινέσεις και συνεννοήσεις οικοδομούνται αποκλειστικά στο γήπεδο της αλήθειας. Δεν θα παρασυρθούμε, επομένως, σε τεχνητές εντάσεις, ειδικά σε προφανή ζητήματα όπως η διαχείριση του προσφυγικού, τις οποίες επιδιώκουν τα τοπικά στελέχητου ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Ίσως την επόμενη φορά να στείλουν εγκαίρως ενημερωτικό σημείωμα στους Υπουργούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το τι πρέπει να πουν εντός του κοινοβουλίου..».

Προηγούμενο άρθρο Περονόσπορος αναμένεται να πλήξει τις καλλιέργειες με πεπονιές στο Νομό
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά : Απλή Αναλογική για να έχει ίση ισχύ και αξία η ψήφος του πολίτη