Απάντηση σε δημοσίευμα για την ΩΡΛ του νοσοκομείου


κ. Διευθυντά

Ειλικρινά με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση που έδωσαν οι γιατροί της ΩΡΛ του Νοσοκομείου Καρδίτσας σε δημοσίευμά μας, που αφορούσε τα προβλήματα που καταγράφονται σε διάφορες κλινικές του ιδρύματος.

Μια απάντηση η οποία κινείται σε ανεπίτρεπτα υψηλούς τόνους και εμπεριέχει βαρείς χαρακτηρισμούς και απαράδεκτους υπαινιγμούς, στους οποίους θεωρούμε ανούσιο να απαντήσουμε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ως οφείλει εκ της θέσεως του και έχοντας μια σειρά από σχετικά ερεθίσματα ( κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων, ανακοινώσεις στον τύπο κ.α.) θεώρησε υποχρέωση του να επισκεφτεί το ίδρυμα για να ενημερωθεί υπεύθυνα, από τη διοίκηση και το ιατρικό προσωπικό για τα προβλήματα που καταγράφονται. Φαίνεται πως αυτό κάποιους ενόχλησε!

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα, που κυρίως εντοπίζονται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού ορισμένων ειδικοτήτων. Ο Αντιπεριφερειάρχης στην επίσκεψη του συνεχάρη τη διοίκηση, τους γιατρούς και το προσωπικό, για την άριστη δουλειά που κάνουν η οποία μάλιστα έφερε το νοσοκομείο μας πρώτο σε σχετική αξιολόγηση. Η καλή δουλειά όμως που γίνεται από τη Διοίκηση και το προσωπικό δεν αναιρεί την ύπαρξη προβλημάτων. Στα πλαίσια αυτά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί, προς την κεντρική εξουσία για την αντιμετώπιση τους. Για τη σύνταξη του σχετικού δελτίου τύπου και σχετικά με την ύπαρξη προβλημάτων σε κλινικές, έλαβε υπ όψιν του τα όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση, αλλά και σχετικές ανακοινώσεις του κορυφαίου για την Π.Ε. επιστημονικού ιατρικού οργάνου, του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας. Μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου, φιλοξενήθηκαν εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες στον τοπικό τύπο, χωρίς φυσικά να υπάρξει η οποιαδήποτε διάψευση ή εναντίωση σε αυτές.

Απορούμε λοιπόν με αυτή την καθυστερημένη ή επιλεκτική αντίδραση των γιατρών της ΩΡΛ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μας κάνει χαρούμενους το γεγονός ότι η ΩΡΛ του νοσοκομείου, λειτουργεί χωρίς ελλείψεις.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Βασίλης Τσιάκος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμβάσεις για τους δικαιούχους 2ετούς παράτασης του προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Π. Σιούφα με τον Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο Καρδίτσας