Ειδήσεις

Απάντηση σε διαμαρτυρία για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις


Αναφορικά με την επιστολή του κ. Δημ. Καραμαγκιόλα που δημοσιεύτηκε στον  τοπικό τύπο θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Η Δημοτική Αρχή σέβεται και τιμά την προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων του Πολιτισμού που ατομικά ή σε συλλογικό επίπεδο συνεισφέρουν στην πολιτιστική ζωή του Δήμου μας. Θέλοντας μάλιστα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, αποφάσισε από φέτος να συνδιοργανώσει με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στις Κοινότητες του Δήμου,  με το ίδιο ακριβώς ποσό και με πλήρη ισοτιμία και  διαφάνεια, εκδηλώσεις που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Στις επιλογές του κάθε συλλόγου μπορεί φυσικά να είναι παράσταση Καραγκιόζη ή οτιδήποτε άλλο.

Στις δε Τοπικές Κοινότητες, όπου δεν δραστηριοποιούνται Σύλλογοι, ζητήθηκε από τους Προέδρους να επιλέξουν μια παράσταση που θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος και συγκεντρώνοντας τα αιτήματά τους απευθύνθηκε στα τοπικά θεατρικά σχήματα που ζήτησαν οι Πρόεδροι για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών για ίσο αριθμό παραστάσεων από το κάθε σχήμα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν οτι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση αποκλεισμού ή πριμοδότησης μουσικών και θεατρικών σχημάτων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών από εκδηλώσεις που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα μέσω των πολιτιστικών συλλόγων των Κοινοτήτων, ο Δήμος Καρδίτσας.

Κατά συνέπεια, η διαμαρτυρία του κ. Καραμαγκιόλα δεν έχει την παραμικρή βάση και αδικεί τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τον ίδιο. Έρχεται μάλιστα σε συνέχεια των όσων είπε πρόσφατα σε επίσκεψή του στη ΔΕΥΑΚ οτι δεν έχει πρόβλημα με  την Υπηρεσία (ΔΕΥΑΚ), αλλά με το Δήμαρχο, για να επιβεβαιώσει τα κίνητρα και το στόχο της “καταγγελίας”, την οποία και αφήνουμε στην κρίση κάθε καλοπροαίρετου πολίτη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρόκτημα Βασιλάκου : Διακοπή μαθημάτων – Ραντεβού το Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Kατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι είστε, κύριοι της Ν.Δ.