Ειδήσεις

Απάντηση Σκάρλου-Κωτσού στη βουλευτή κ. Βράντζα


Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε τη δήλωση-αντίδραση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Καρδίτσας κ. Π. Βράντζα σε άρθρο μας σχετικά με την καταβολή χρημάτων που δικαιούνται οι αγρότες.

Με τις δηλώσεις της η κ. Βράντζα φαίνεται πως μπέρδεψε τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, με τον δικό της κομματικό. Και είναι ιδιαίτερα λυπηρό μάλιστα , όταν τέτοιες δηλώσεις προέρχονται από μία πολιτικό που υπηρέτησε, έστω για ελάχιστο χρόνο την Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο, η δήλωσή της μαρτυρά περισσότερο μικροπολιτικό πανικό και λιγότερο αγωνία για το μέγιστο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι χιλιάδες αγρότες στο Ν. Καρδίτσας αδυνατούν να καλλιεργήσουν. Βρίσκονται σε καθεστώς «ασφυξίας» και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα από την κυβέρνηση. Για τις λύσεις που δίνονται και τις πολιτικές που ακολουθούνται κρίνονται οι κυβερνήσεις, όπως άλλωστε κρίθηκαν οι προηγούμενες.

Οποιαδήποτε τεχνητή πόλωση δεν προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίπαλος μας είναι μόνο τα προβλήματα της περιοχής μας. Οφείλουμε όλοι, με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις, να τα αναδεικνύουμε.

Η κ. Βράντζα οφείλει επίσης να κατανοήσει ότι οι Δήμαρχοι εκλέγονται με ψήφους όλων των «αποχρώσεων» και υπηρετούν το σύνολο των δημοτών ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Οι Δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να αφουγκράζονται τις τοπικές κοινωνίες και να αναδεικνύουν τα ζητήματα, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Αν αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει είναι δικό της πρόβλημα.

Κάνουμε γνωστό και σαφές στην κ. Βράντζα, αν και όφειλε να το γνωρίζει εκ της θεσμικής της ιδιότητας, ότι ο ρόλος του Δημάρχου και της Αυτοδιοίκησης συνολικά είναι να προασπίζεται, να διαφυλάττει και να αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα των συνδημοτών και δη των λιγότερο προνομιούχων, όπως είναι και ο αγροτικός μας πληθυσμός.

Η Αυτοδιοίκηση τίθεται υπεράνω κομμάτων και όπως πράτταμε και επί άλλων κυβερνήσεων, έτσι και επί της δικής σας κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να ασκούμε κριτική, να παρεμβαίνουμε, να διαπραγματευόμαστε προς το συμφέρον και το όφελος των συμπολιτών μας.

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης δεν είναι να αντιπολιτεύεται την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά να συνεργάζεται και να προσπαθεί για το βέλτιστο των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί.
Θεωρούμε, λοιπόν ότι η κ Βουλευτής, κάπου “χάθηκε”, μπέρδεψε το ρόλο και την αποστολή της…

Η αντίδρασή της, υπήρξε βιαστική, υπερβολική και λανθασμένη.

Ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή, αφήνει πεδίο πολιτικής δράσης και παρέμβασης, εξαιρετικά ευρύ. Και με χαρά αναμένουμε να το δούμε για το συμφέρον της περιοχή μας. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και καίριες παρεμβάσεις. Πρέπει να καταδεικνύουμε τα κακώς κείμενα. Και σίγουρα να μην μένουμε απλώς στις απαντήσεις των Υπουργείων. Περιμένουμε λοιπόν από εσάς και όλους τους βουλευτές μας, να αναδείξουν το θέμα στο μέγιστο βαθμό, προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες μας να μπουν στις εαρινές καλλιέργειες. Εκτός φυσικά και αν εσείς θεωρείται ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν χρειάζεται να δοθούν τα οφειλόμενα στους αγρότες, ότι μπορούν να καλύψουν το σύνολο των καλλιεργητικών εξόδων και ότι όλα βαίνουν καλώς.

Εμείς σήμερα, ως αυτοδιοίκηση, καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε το επείγον που έχουμε μπροστά μας, να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που βάλλονται. Να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε. Το ίδιο οφείλει και η κ. Βράντζα ως εκλεγμένη βουλευτής.

Ειλικρινά, θεωρώντας ότι σε θέματα διεκδίκησης οφείλουμε να είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά, δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την κα Βουλευτή, γι αυτό και δεν επανερχόμαστε. Τέλος καλούμε την κ. Βράντζα να χαιρετήσει τους αγώνες των αγροτών και να συνδράμει  στην επίλυση των αιτημάτων που τους απασχολούν, όπως είναι και η έγκαιρη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων.

 

Γιώργος Κωτσός, πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας-Δήμαρχος Μουζακίου

Θάνος Σκάρλος, πρόεδρος Αγροτικής Επιτροπής ΠΕΔ Θεσσαλίας- Δήμαρχος Σοφάδων

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης
Επόμενο άρθρο Φυτεύσεις εποχιακών ανθοφόρων φυτών στο κέντρο της Καρδίτσας