Απάντηση στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας σχετικά με διάθεση εκπαιδευτικού στα ΙΕΚ


Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η «άγνοια» για ένα πρωτοβάθμιο σωματείο όπως η ΕΛΜΕ, της κείμενης νομοθεσίας και συγκεκριμένα της διάταξης του άρθρου 4 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999) σύμφωνα με την οποία, η προθεσμία διεκπεραίωσης των υποθέσεων είναι εκείνη των 50 ημερών. Οικειοποιούμενη λοιπόν το ύφος της από 15-3-2016 ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, υποβάλλω το ρητορικό ερώτημα του κατά πόσο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας οφείλει να γνωρίζει με τη σειρά του θεμελιώδεις διατάξεις αντί να σπεύδει να καταγγέλλει αλλά και να αφήνει περίεργα υπονοούμενα….

Αναφορικά με τη διάθεση εκπαιδευτικού στα ΙΕΚ και αφού επισημάνω, αφενός ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός αποδέχτηκε τη διάθεσή του και η συνεργασία του με την υπηρεσία μας ήταν άριστη, αφετέρου ότι η απαίτηση – πρόταση της ΕΛΜΕ -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται-, «φυσικά δεν επιθυμούμε επανάληψη της απάντησης που δώσατε στον συνάδελφο», είναι τουλάχιστον ανοίκεια και προκαλεί απορία περί του τι πραγματικά επιδιώκεται, δίδεται ακριβής και τεκμηριωμένη απάντηση της υπηρεσίας μας. Συγκεκριμένα λοιπόν:

α) Η διαδικασία της διάθεσης στα ΙΕΚ συνιστά μία σύνθετη διοικητική ενέργεια η οποία συναπαρτίζεται από την πρόταση και από την απόφαση. Επειδή δε η απόφαση, αφενός δεν μπορεί να έχει διαφορετικό περιεχόμενο από την πρόταση, αφετέρου ο έλεγχος από το αποφασίζον όργανο αφορά σε  ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής και όχι της εσωτερικής νομιμότητας, παρέπεται ως αυτονόητο ότι για τις ενστάσεις δικαιοδοσία έχει το προτείνον όργανο, εν προκειμένω η υπηρεσία μας. Ωστόσο, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο ήταν πλήρως ενήμερο για τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε.

β) Ως απάντηση στο δεύτερο ερώτημα σχετικά δηλαδή με τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση-ένσταση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, υπενθυμίζουμε  τα εξής σχετικά έγγραφα: 1) το από 1-12-2015 έγγραφο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου, απευθυντέου στην ΟΛΜΕ όπου μεταξύ άλλων γίνεται εκτενής μνεία στο ζήτημα της διάθεσης εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ 2) το αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας έγγραφο σχετικά με τη διαδικασια διάθεσης εκπ/κων στα ΙΕΚ και 3) το απαντητικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης   με αφορμή ερωτήματα – ανακοινώσεις συνδικαλιστικής παράταξης

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

 

 

                   ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημήτρη Σιούφα για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας στην Ματαράγκα
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Forum Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας