Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Δημ. Ρήτα « Για το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας»


 Σχετικά με το δημοσίευση της επιστολής του κ. Δημ. Ρήτα για το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, τη Δευτέρα 21/11/2011 απέστειλε προς τον συμπολίτη την παρακάτω απαντητική επιστολή:

« Αγαπητέ κύριε Ρήτα

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας που δείχνει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, στα οποία και η δική σας συνεισφορά τα τελευταία χρόνια είναι πολύτιμη, γι’ αυτό και οι επισημάνσεις και οι προτάσεις σας έχουν για μας ιδιαίτερη αξία.

Θέλω ευθύς εξ’ αρχής να τονίσω ότι ο Δήμος Καρδίτσας ΔΕΝ παραχωρεί το Κινηματοθέατρο σε κανένα ιδιώτη. Ο Δήμος μεταβάλλει το καθεστώς λειτουργίας του κινηματογράφου και μόνο, έχοντας διασφαλίσει στο έπακρο και καθ’ υπέρβαση τις ανάγκες χρήσης του χώρου από την τοπική κοινωνία και τους φορείς (όπως αυτές οι ανάγκες καταγράφηκαν από τη μέχρι τώρα εμπειρία). Αυτό γίνεται, προκειμένου να ξεπεραστούν αξεπέραστα για το Δήμο λειτουργικά αδιέξοδα που θα είχαν ως συνέπεια την παύση της λειτουργίας του κινηματογράφου, κάτι που – όπως φαντάζομαι- ούτε κι εσείς, ως άνθρωπος του Πολιτισμού και της Τέχνης, δεν θα επιθυμούσατε.

Με το οικονομικό όφελος του Δήμου, στο οποίο αναφέρεστε, δεν καταπιάνομαι, γιατί όντως, στην περίπτωσή μας- παρά τη δυσχερή οικονομική θέση του Δήμου- δεν είναι ούτε καν δευτερευούσης σημασίας θέμα για εμάς.

Τελειώνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κατεύθυνση να δίνεται η χρήση του κινηματοθεάτρου σε φορείς της πόλης και του πολιτισμού δωρεάν, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις- παραστάσεις, ανοιχτές σε όλους τους συνδημότες μας είναι και στη δική μας σκέψη.

Με τιμή, Κώστας Παπαλός, Δήμαρχος Καρδίτσας»

Επιπροσθέτως να σημειώσουμε ότι στις 12/11/2011 η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στο Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας που παρουσίασε θεατρική παράσταση. Τονίζεται  ότι, όπως αναφέρει και ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συνεχίσει να παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ τη χρήση του κινηματοθεάτρου σε φορείς της πόλης και του πολιτισμού, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις- παραστάσεις, ανοιχτές- δηλαδή με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ – για όλους τους συνδημότες μας.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική συνάντηση συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των παραγωγών από την ΕΑΣ Καρδίτσας