Ειδήσεις

Απάντηση σχετικά με τις ανακρίβειες της επιστολής του κ. Ηλ. Χατζή


Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου και Τομεάρχη Αθλητισμού της ΝΟΔΕ ΝΔ Καρδίτσας κ. Ηλ. Χατζή, σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η Ερασιτεχνική Αναγέννηση Καρδίτσας για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου και τη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Στην επιστολή του ο κ. Χατζής, με μια σειρά αβάσιμους ισχυρισμούς, ανακρίβειες και λογικά “άλματα”,  καταφέρεται κατά τη Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κάνοντας λόγο για στρεβλώσεις και αδιαφάνεια.

Στην πραγματικότητα η μόνη στρέβλωση είναι αυτή της αλήθειας σχετικά με το ζήτημα, την οποία επιχειρεί ο κ. Χατζής με τα όσα υποστηρίζει στην επιστολή του, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε οτι οφείλονται σε παρανόηση του θέματος και άγνοια των σχετικών διαδικασίων από την πλευρά του και όχι σε εσκεμμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας που διαστρεβλώνεται από τους ισχυρισμούς του Δημοτικού Συμβούλου και για την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

– Ο Δήμος Καρδίτσας έχει παραχωρήσει δημοτική έκταση 28 στρεμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Σταυρού και έχει συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στη δημιουργία του αθλητικού κέντρου “Γ. Μπαζής” που διαμόρφωσε και χρησιμοποιεί η  Ερασιτεχνική Αναγέννηση Καρδίτσας. Πολεοδομικά ζητήματα δεν επιτρέπουν όμως την επέκταση και τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του κέντρου.

– Η Ερασιτεχνική Αναγέννηση Καρδίτσας με το υπ’ αριθμ. 1609/7.2.2017 έγγραφό της – και αυτό είναι το μόνο αληθές σημείο εν μέσω πλήθους ανακριβειών της επιστολής του κ. Χατζή- έχει ζητήσει να της παραχωρήσει ο Δήμος έκταση τουλάχιστον 30 στρεμμάτων για τη δημιουργία αθλητικού Κέντρου.

– Ως Δημοτική Αρχή παραλαμβάνοντας την επιστολή, συναντηθήκαμε άμεσα με την Διοίκηση της ομάδας, από την οποία μας προτάθηκαν δύο εκτάσεις: Μία πίσω από το Μουσικό Σχολείο και μία δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. Η μεν πρώτη προοριζόταν για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών, δεν ανήκει όμως στο Δήμο, αλλά στο Δημόσιο, η δε δεύτερη έχει παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό τον σκοπό. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τη Διοίκηση της Αναγέννησης να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για ανεύρεση κατάλληλης δημοτικής έκτασης που να καλύπτει τις ανάγκες της και ταυτόχρονα να πληροί και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ( π.χ. χρήσεις γης ) και δεσμευθήκαμε ως Δημοτική Αρχή οτι θα φέρναμε άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα παραχώρησής της. Μέχρι στιγμής η ομάδα δεν έχει επανέλθει, ούτε υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη και ως εκ τούτου το θέμα δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη ωριμότητα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να μπορούν να τοποθετηθούν και να αποφασίσουν επί συγκεκριμένης πρότασης και να μην περιοριστούμε όλοι σε ευχολόγια.

– Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια της ομάδας έχει πράγματι υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει τη σύνταξη της μελέτης του αθλητικού Κέντρου. Δεν έχει όμως δεσμευθεί- ούτε άλλωστε και θα μπορούσε –  για την χρηματοδότηση του έργου και μάλιστα με 1.700.000 €, όπως αναληθώς αναφέρει ο κ. Χατζής, ο οποίος θα έπρεπε να γνωρίζει οτι για να συνταχθεί μια μελέτη και να υπάρξει και προϋπολογισμός έργου θα πρέπει να προηγηθεί η εξεύρεση και η παραχώρηση του χώρου. Κατά συνέπεια και η αναφορά του παραπάνω ποσού είναι αβάσιμη.

–  Κλείνοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε οτι από την Δημοτική Αρχή υπάρχει η βούληση να στηρίξει την προσπάθεια της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης διαθέτοντας χώρο για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου και εφόσον εξευρεθεί από τη ομάδα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η κατάλληλη έκταση θα προχωρήσουμε τις σχετικές διαδικασίες.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μόνιμο πυροσβεστικό σχήμα διεκδικεί ο Δ. Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ταξίδι στη μαγεία της μουσικής