Ειδήσεις

Απάντηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου


Χωρίς έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου στην καταγγελία μας για την προκλητικής έντασης έφοδο όλων των ελεγκτικών μηχανισμών στα μαγαζιά της Πόλης μας εν μέσω Χριστουγέννων.

Τι απαντάτε λοιπόν στους εμπόρους κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου; Ότι τα μέτρα που πήραν οι προηγούμενες και αυτή η κυβέρνηση είναι δίκαια και σωστά και καλά κάνει σήμερα η κυβέρνηση και μας εξοντώνει στους ελέγχους; Ότι η φοροληστεία, οι τρομακτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών σε κινητή και ακίνητη περιουσία είναι σωστή και πρέπει να την εφαρμόσει και μάλιστα με τους «Ράμπο».

Εμφανίζεστε μετά από τόσο καιρό εκκωφαντικής αφωνίας για να πείτε στους συναδέλφους να σκύψουν το κεφάλι και να περιμένουν χωρίς αντίδραση τον αφανισμό τους.

Ευαγγελίζεστε τη νομιμότητα και την ηθική, όταν εσείς οι ίδιοι προτρέπετε τους συναδέλφους στην παρανομία πραγματοποιώντας τη «Λευκή Νύχτα», χωρίς να έχει παρθεί σχετική απόφαση για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας; ΄Η μήπως εκείνη τη μέρα δεν παραβιάστηκε σε πλείστες περιπτώσεις το 11ωρο ξεκούρασης των εργαζομένων – διαπιστωμένο από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας;

Ομολογουμένως κάνατε γαργάρα τις φοροελαφρύνσεις και τις φοροαπαλλαγές που προσφέρει απλόχερα η Κυβέρνηση στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ζητά πάλι από τους μικρούς ΕΒΕ να πληρώσουν το μάρμαρο.

Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών είναι συνήθης τακτική των Κυβερνήσεων που υπερασπίζονται τον αφανισμό των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Στην πραγματικότητα τους μεγαλοοφειλέτες τους έχουν υπό την προστασία τους, γιατί συνήθως είναι «υγιείς» επιχειρηματίες, στους οποίους χαρίζουν τα χρέη, για να προχωρήσουν τις «επενδύσεις».

Τα τεράστια χρέη προς το κράτος και τα ταμεία δεν τα έχουμε δημιουργήσει εμείς οι μικροέμποροι που προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας από τη δουλεία μας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρωνβρίσκεταιαπέναντισε κάθε νόμο που αφανίζει τον μικρό αυτοαπασχολούμενο έμπορα. Είμαστε απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που μας κλείνει τα μαγαζιά και μας κλέβει τους κόπους μιας ζωής.

Το δόγμα «Νόμος και Ηθική» είναι η νομιμότητα που γιγαντώνει το μεγάλο μονοπώλιο και αφανίζει τον μικρομεσαίο επαγγελματία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή τη φυσική μας εξόντωση.

Εμείς οι μικροί ΕΒΕ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όσους θίγονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Εσείς με ποιους είστε τελικά;

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές θα δεχθεί ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα