Ειδήσεις

Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας στον τοπικό σύμβουλο Ιωάννη Κολοβό


Ο κ. Κολοβός σε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο (έντυπο κι ηλεκτρονικό) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14/10/2020 θεωρεί ότι για την καταστροφή που έπληξε την πόλη μας  υπεύθυνη είναι και η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καρδίτσας.

Ο κ. Κολοβός αναφέρει ανακρίβειες, αφού ούτε στη συνεδρίαση της 15/9/2020 ούτε και σε κάποια άλλη συνεδρίαση έγινε λόγος από τον ίδιο για τον καθαρισμό των ποταμών.  Έγιναν, μόνο, αναφορές για σκουπίδια που υπήρχαν στον παρακείμενο δρόμο και στο ανάχωμα (παρόχθιες περιοχές).  Δυστυχώς για τον ίδιο από όσα αναφέρει στο δημοσίευμα του προκύπτει ότι ο κ. Κολοβός, αν και τοπικός σύμβουλος, αγνοεί παντελώς ότι η Τοπική Κοινότητα δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ποταμών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην εν λόγω συνεδρίαση που επικαλείται, ήταν παρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Σωτ. Αντωνίου ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για την υφιστάμενη κατάσταση (σκουπίδια)  και προτάθηκαν τρόποι για την βελτίωσή της. Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι το ανάχωμα αρκετές φορές έχει καθαριστεί, ωστόσο συμπολίτες μας που δεν σέβονται το δημόσιο χώρο εναποθέτουν και πάλι εκεί  σκουπίδια και άλλα άχρηστα αντικείμενα. Επίσης,ο αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γινόταν νέος καθαρισμός της περιοχής με τα κατάλληλα μηχανήματα, διαβεβαίωση που εν τέλει έγινε αποδεκτή από όλους.

Με το δημοσίευμά του, ο κ. Κολοβός προσβάλλει το σύνολο των μελών της Τοπικής Κοινότητας επιρρίπτοντας της  ευθύνες  για ένα  τόσο εξαιρετικά σοβαρό γεγονός (πλημμύρα),αφού όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν είχε καθαριστεί το ποτάμι,  για το οποίο η Τ.Κ. δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. Συγχρόνως επιχειρεί να  «βγάλει τον εαυτό του λάδι» εκτοξεύοντας ανακρίβειες και ψεύδη.  Επίσης, προσπαθεί να δείξει ότι είναι ο μόνος σύμβουλος που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα  των δημοτών. Μήπως τελικά ο κ. Κολοβός  χρειάζεται να ενημερωθεί, όπως όφειλε, για το ποιες αρμοδιότητες έχει η Τοπική Κοινότητα; Να είναι σίγουρος ότι οι συνδημότες μας κατανοούν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και ποιος όχι. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε για τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζουμε δημοσίως αλλά και για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το θεσμικό μας ρόλο.

Προηγούμενο άρθρο Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας: Νιώθουμε μόνο υπερηφάνεια
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Fashion City Outlet - Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού