Απάντηση του Σωτήρη Αντωνίου στον κ. Μανασή


Με έκπληξη διάβασα ένα δημοσίευμα του κ. Μανασή ως απάντηση σε δικό μου που ξεκάθαρα απευθυνόταν στη διοίκηση της ΕΠΣΚ και είχε ως τίτλο ”Ισότητα και δικαιοσύνη για τα σωματεία της ΕΠΣΚ”.

Ειλικρινά απορώ γιατί θίχτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΑΟ Σελλάνων!

Ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά μίλησα μαζί του. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς βίωσε!

Δεν θέλει την Ισότητα και την Δικαιοσύνη μεταξύ των ομάδων ; Πρέπει να επικρατήσει ο νόμος του ισχυρού ή ένας από τους “άγραφους” νόμους του ποδοσφαίρου που πιθανότατα γνωρίζει, αφού βρίσκεται τόσα χρόνια στα γήπεδα;

Η αναφορά σε κυρώσεις παραγόντων και πρόστιμα σωματείων δεν σημαίνει αμφισβήτηση προς τις εξαίρετες νομικούς που συνθέτουν την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ. Το πρόβλημα και η πηγή του κακού είναι αλλού και όποιος δεν το κατάλαβε ας ξαναδιαβάσει το κείμενο προσεχτικά και όχι επιλεκτικά.

Είμαι υποχρεωμένος ως υποψήφιος ,που με τίμησαν με την ψήφο τους τα μισά περίπου σωματεία, να εκφράζω τα παράπονά τους, καθώς ακόμα και σήμερα δυστυχώς κάποιοι στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου φοβούνται να εκφραστούν για ευνόητους λόγους. Εξάλλου το εκλογικό σύστημα δεν δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης κανενός ως αντιπολίτευση.

Για το ποιος ψήφισε ποιον προφανώς προσπαθεί να μας δουλέψει ή σκόπιμα εθελοτυφλεί, γιατί ως βαθύς γνώστης εκλογικών διαδικασιών, λόγω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει. Η παρουσία πολλών γυναικών ως αντιπρόσωποι τόσο στη Συνέλευση όσο και στην εκλογική διαδικασία, φανερώνει αν κάποιος γνωρίζει ποιος ή ποια τον ψηφίζει. Είπαμε ότι το τοπικό ποδόσφαιρο μπορεί  να ελπίζει σε αναβάθμιση, καθώς βασίζεται στην ψήφο του “ωραίου φύλου”, άσχετα αν οι όμορφες παρουσίες δεν ήξεραν  γιατί ψήφιζαν και ποιο σωματείο εκπροσωπούσαν. Σίγουρα όμως θα είναι εγγεγραμμένα μέλη στα σωματεία για τα οποία ψήφισαν!!!Το ίδιο έγινε και στις προηγούμενες εκλογές αλλά κάποιοι, όπως ο κ. Μανασής, δεν γνωρίζουν πως η σύζυγος -όχι απλού- μέλους του Δ.Σ της ΕΠΣΚ ψήφισε, εκπροσωπώντας το σωματείο της Πασχαλίτσας με το οποίο φυσικά δεν είχε καμιά απολύτως σχέση! Γι αυτό στις εκλογές του Φλεβάρη δεν άφησαν με αυταρχικό τρόπο να ψηφίσει ο γνήσιος παράγοντας της Πασχαλίτσας!

Λυπάμαι που ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν γνωρίζει πως αναφαίρετο δημοκρατικό  δικαίωμα κάθε υποψηφίου είναι να κάνει, νόμιμα, έλεγχο στα ψηφοδέλτια,για τους δικούς του λόγους. Η ΕΠΣΚ δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να απαντήσει στην αίτησή μου. Κανείς δε φάσκει και  αντιφάσκει. Απεναντίας γνωρίζει πολύ καλά τι του γίνεται!

Καταφέρθηκα εναντίον του συστήματος και των πληρεξουσίων για να γίνονται οι εκλογές με διαφάνεια,ζητώντας από την ΕΠΣΚ να πράξει το ίδιο. Κάποιους όμως δεν τους ενδιαφέρουν τα ουσιαστικά ζητήματα αλλά το θεαθήναι και ασχολούνται με τη γιορτή του ποδοσφαίρου που ο πρόεδρος μετέτρεψε σε “δική του γιορτή”, όπως ήταν ακριβώς ο χαρακτηρισμός μου που ενόχλησε τον κ. Μανασή.

Η προσπάθεια, η διάκριση και η επιβράβευση των σωματείων δεν μειώνονται από εμένα. Πρώτα  γίνονται στο γήπεδο και μετά στις αίθουσες των ξενοδοχείων!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ μείωσε τη γιορτή  και υποτίμησε  αρκετά από τα σωματεία που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν σ΄αυτή. Μιλώντας για τις εκλογές,που δεν είχαν καμιά θέση σε μια πανηγυρική διαδικασία με γιορτινή ατμόσφαιρα, τόνισε κομπάζοντας πως κέρδισε η Καρδίτσα. Πιθανότατα ήθελε να μάθει ο πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν εκλέχτηκε στην ΕΠΣ Ξάνθης, απ΄όπου κατάγεται,πως τα μισά σωματεία,μεταξύ αυτών ίσως και κάποια να βρισκόταν στην αίθουσα, ψήφισαν υποψηφίους από άλλη πόλη!

Η ήττα στις εκλογές δεν άφησε καμιά πικρία και κανένα τραύμα γιατί η “Συμμαχία” ήταν ο ηθικός νικητής της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι άξιο απορίας πώς το λαλίστατο γραφείο της ΕΠΣΚ σιώπησε ξαφνικά και εμφανίστηκαν κάποιοι ως “συνήγοροι” του προέδρου για να απαντήσουν σε δημοσιεύματα που δεν τους αφορούν και κυρίως δεν τους θίγουν. Ίσως να ασχολείται με άλλα πιο “σοβαρά” θέματα, τα οποία ξέρει να τα χειρίζεται με ιδιαίτερο τρόπο.

Τελειώνοντας είναι περιττό να πω, πως δεν θα ξαναασχοληθώ απαντώντας σε συνήγορους. Σέβομαι τον κ. Μανασή για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο και τον Α.Ο Σελλάνων, με τον οποίο είχα την τιμή να παίζω ως αντίπαλος για πάρα πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος όμως,το διαπίστωσα άλλωστε προεκλογικά και μετεκλογικά,πως όλες οι ομάδες θέλουν ισότητα και δικαιοσύνη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων!

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του αντιδημάρχου Παλαμά κ. Τζέλλα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα