Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Νοεμβρίου


Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια επιδεινούμενη κρίση, απόρροια της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Πιστοί σ’ αυτή την πολιτική και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει, στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου μνημονίου, την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, την αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και, ουσιαστικά, την υπονόμευση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας.

Διαμορφώνεται ένα σκηνικό εργασιακού μεσαίωνα με κύρια χαρακτηριστικά την επαπειλούμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, την ελαστικοποίηση της εργασίας και τον «κόφτη» σε ρόλο Προκρούστη να προλειαίνεται για τον ακρωτηριασμό μισθών και συντάξεων.

Σε μια αποθέωση κυνισμού στοχοποιήθηκε και ο συνδικαλισμός, το τελευταίο ανάχωμα πριν την ολοσχερή άλωση της κοινωνίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι εφικτή εφόσον υπάρξει παλλαϊκός ξεσηκωμός και ολομέτωπη σύγκρουση με την πολιτική των μνημονίων.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε στην γενική απεργία της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016, παλεύοντας για:

  • αύξηση των δαπανών για την παιδεία,
  • μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών,
  • δημόσιο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές,
  • συλλογικές συμβάσεις,
  • ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (9) άτομα
Επόμενο άρθρο Σύμπραξη Τουρισμού και Marketing Plan αποκτά η Θεσσαλία