Απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες παραμένουν οι υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Σοφάδων


Αναμφισβήτητα οι δομές που λειτουργούν στα πλαίσια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Σοφάδων (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και Ιατροκοινωνικό Κέντρο) έδειξαν στην πράξη τη σπουδαιότητά τους καθώς αποτελούν πλέον πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των δήμων και αναγκαία κοινωνικά μέσα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων δυσκολιών ευαίσθητων ομάδων συνανθρώπων μας. Από χίλια μύρια κύματα πέρασαν οι δομές αυτές χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί λύση για τη μονιμότητα της λειτουργίας τους στο μέλλον.

Θα ήταν ευχής έργο αν η Πολιτεία έβρισκε τον τρόπο ώστε να πάρει τέλος η διαρκώς παρατείνουσα λειτουργία των Προγραμμάτων αυτών με τη μόνιμη χρηματοδότησή τους. Δυστυχώς όμως οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Δ. Σοφάδων (ΔΗΚΟΙΕΔΣ) δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν μόνο την αβεβαιότητα της λειτουργίας του προγράμματος στο μέλλον. Αντιμετωπίζουν ήδη κατάματα και την αβεβαιότητα καταβολής των μισθών τους.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα 4 χρόνια που οι πληρωμές των μισθών γινόταν στην ώρα τους, οι 12 υπάλληλοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και άλλοι υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τους τελευταίους 5 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Παρατηρείται βέβαια συχνά καθυστέρηση στη χρηματοδότηση του προγράμματος από την Πολιτεία αλλά αυτό πάντα συνέβαινε και παρόλα αυτά βρίσκαμε τους τρόπους τα προηγούμενα χρόνια ώστε οι μισθοί να καταβάλλονται πάντα στην ώρα τους.

Τώρα όμως τα γνωστά σε όλους εσωτερικά προβλήματα του τελευταίου διμήνου οδήγησαν σε παραίτηση από το ΔΣ της επιχείρησης όλα τα μέλη (πέντε στον αριθμό) που είχε προτείνει ο Δήμαρχος Σοφάδων στις 23/9/2015 για τη στελέχωση του. Επί δυο μήνες η επιχείρηση έμενε ουσιαστικά χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της.

Το νέο ΔΣ που ορίστηκε πριν λίγες ημέρες στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελπίζω να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει σύντομα λύση ώστε να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ως μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, την οποία υπηρέτησα και ως Πρόεδρός της τα προηγούμενα χρόνια, θα παρακολουθώ το πρόβλημα φροντίζοντας για την προώθηση της λύσης του.

 

 

 

Κάιας Φώτης

Δημοτικός Σύμβουλος Σοφάδων

Μέλος ΔΣ ΔΗΚΟΙΕΔΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Η χορωδία του Ωδείου Κων/νος Ευθυμιάδης ψάλλει τα εγκώμια
Επόμενο άρθρο Στην 6η θέση με επιτυχίες στις Πανελλαδικές ο Ν. Καρδίτσας