Αποθεώθηκε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στην Κηφισιά


Πραγματική αποθέωση γνώρισε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στο εκπληκτικό υπαίθριο θέατρο της Κηφισιάς, στην Αθήνα, 1-9-2014, Δευτέρα, παρουσιάζοντας, με ελεύθερη είσοδο, τη νέα ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα«Του χωριούτο Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του γνωστού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.
Το θέατρο ήταν κατάμεστο από πεντακόσιους και πλέον θεατές, μεταξύ των οποίων ο πρ. Υπουργός και νυν Βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Σούρλας, ο γνωστός μίμος Γιώργος Μητσικώστας, από τον Άγιο Γεώργιο, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κλπ.
Ήταν από τις παραστάσεις που τιμούν και διαφημίζουν το Καρδιτσιώτικο αυτό Θέατρο, την πόλη μας Καρδίτσα, τη λαϊκή μας παράδοση και γενικά τον πολιτισμό. Ήταν από τις παραστάσεις που μένουν αξέχαστες από τη μεγάλη τους επιτυχία.
Όλοι οι θεατές έζησαν απίστευτες στιγμές γέλιο και χαράς και με τα συνεχή τους χειροκροτήματα και τις θερμές εκδηλώσεις θαυμασμού δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Πήραν όλοι μαζί τους το διαφημιστικό έντυπο του Θεάτρου για να θυμούνται μία παράσταση που είδαν και τους εντυπωσίασε.
Πολλοί ήταν εκείνοι που πρότειναν συνεργασία με το Θέατρο στο μέλλον.
Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Δημήτρη Απ. Ρήτας και όλοι οι ηθοποιοί του Θεάτρου, στο τέλος της παράστασης, γνώρισαν την αποθέωση από επώνυμους και ανώνυμους θεατές.Όταν ο Δημήτρης Ρήτας παρουσίασε τους ηθοποιούς και είπε ότι είναι όλοι τους Καρδιτσιώτες και ερασιτέχνες, σείστηκε το θέατρο από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των θεατών. Δεν περίμεναν ποτέ ότι ένα επαρχιακό θέατρο με ερασιτέχνες ηθοποιούς θα έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
«Έχεις πολύ ωραίο θεατρικό κείμενο, πολύ ωραίους ηθοποιούς, έχεις ένα πραγματικό θησαυρό», λέει μία σκηνοθέτης στον Δημήτρη Ρήτα, συγχαίροντάς τον.
Από τους πιο ένθερμους θαυμαστές ο Γιώργος Μητσικώστας έμεινε πάρα πολύ χρόνο μαζί με τους συντελεστές της παράστασης και εντυπωσιασμένος ζήτησε τα τηλέφωνα από όλους τους ηθοποιούς για να τους καλέσει να παίξουν μαζί του στην τηλεόραση, με την πρώτη ευκαιρία, στο κανάλι «ΕΨΙΛΟΝ», όπου παίζει.
Οι συντελεστές της παράστασης: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά και Δημήτρης Ρήτας. Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, Σκηνικά: ΠιπίναΜπατζιάκα-Ρήτα, κοστούμια: Μαρία Ρήτα, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή Οδηγών-Ασφάλειες: Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Στη φωτογραφία: Ο μίμος Γιώργος Μητσικώστας, οι συντελεστές της παράστασης και οι υπεύθυνοι του Δήμου Κηφισιάς.

Σας παρακαλούμε να φιλοξενήσετε την είδηση. Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Δημήτρης Απ. Ρήτας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μέσω ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ η αναβάθμιση του δημοτικού και νηπιαγωγείου Μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ωδείο Ευθυμιάδη