Αποκαθίσταται η γέφυρα Μαυρονερίου στην Τ.Κ. Καλλιφωνίου


Οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γέφυρα Μαυρονερίου στην Τοπική Κοινότητας Καλλιφωνίου αναμένεται να δώσει το έργο «Αποκατάσταση και προστασία γέφυρας Μαυρονερίου στην Τ.Κ. Καλλιφωνίου», προϋπολογισμού 50.000 € που χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ 2013 του Δήμου Καρδίτσας.

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε την Τετάρτη 25/9 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας- Περιβάλλοντος κ. Φιλ. Κωτούλα, τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και αρμόδιο για την Δ.Ε. Καλλιφωνίου κ. Θωμ. Κατσιαβάρα, τών Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σωτ. Γούλα και Ηλ. Χλαπάνα και του Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Β. Ελευθερίου και το μηχανικού της υπηρεσίας κ. Β. Βασίλογλου.

Η γέφυρα είχε υποστεί σοβαρή διάβρωση στο δυτικό βάθρο της λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου. Χάρη στην άμεση παρέμβαση που πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάρτιο τεχνικά συνεργεία και μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας στην γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία, ενώ δρομολογήθηκε η μελέτη του έργου που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο επίχωμα πίσω από το δυτικό βάθρο της γέφυρας Μαυρονερίου της Τ.Κ. Καλλιφωνίου και τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού κάτω από τη γέφυρα με την ταυτόχρονη κατασκευή συρματοκιβωτίων για την προστασία του δυτικού βάθρου της γέφυρας.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

1. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγ. C 16/20

ύψους 3,00 m για τη συγκράτηση του επιχώματος πίσω από το δυτικό βάθρο (τσιμεντοπασσάλους) της γέφυρας.

2. Κατασκευή επιχώματος στο παραπάνω σημείο για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στη γέφυρα με την ταυτόχρονη κατασκευή της πλάκας πρόσβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγ. C 16/20 για την προστασία του επιχώματος.

3. Γενικές εκσκαφές για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού σε μήκος 150,00 μ.

4. Κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους 20,00 m και ύψους από 6,00 έως 4,00 m για την προστασία του δυτικού βάθρου της γέφυρας.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται 4 μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Προηγούμενο άρθρο «Το κάλεσμα» και τα «Στρουμφάκια 2» στο Δημοτικό Κιν/τρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε έκθεση ζωγραφικής στον Εικαστικό Όμιλο Καρδίτσας το Κέντρο Ορίζοντες