Ειδήσεις

Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας


Σε αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης των έργων: 1) «Βελτίωση οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 200.000,00 € και 2) «Βελτίωση οδού από γέφυρα Πετρωτού ως γέφυρα Κοράκου» προϋπολογισμού 124.000,00 €  με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5.500 χλμ. του οποίου η συντήρηση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

1) Το έργο «Βελτίωση οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 200.000,00 €, έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε. Καρδίτσας, κυρίως στο Νότιο τμήμα της  Λίμνης Πλαστήρα   (συντήρηση επαρχιακών οδών Καρδίτσα-Καστανιά, Καστανια- Μούχα,  Μούχα- Φράγμα καθώς και επισκευή γέφυρας στο δρόμο Καππαδοκικό- Γραμματικό).

Περιλαμβάνεται κατασκευή  τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένες τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων κλπ.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Την άρση τυχόν καταπτώσεων.
  • Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
  • Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων
  • Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων

2) Το έργο «Βελτίωση οδού από γέφυρα Πετρωτού ως γέφυρα Κοράκου» προϋπολογισμού 124.000,00 €,  έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό τμήμα από τη διασταύρωση Πετρωτού ως τη γέφυρα Πετρωτού και τη γέφυρα Κοράκου, η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή όπου κρίνεται απαραίτητο, τεχνικών, όπως είναι τοίχοι αντιστήριξης και επενδεδυμένη τάφρος.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Διαπλάτυνση και άρση τυχόν καταπτώσεων.
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου στην Καρδίτσα