Θεοχάρη Μαρία: Αποκατάσταση μιας αδικίας σε βάρος των πολυτέκνων και τριτέκνων


 Έπειτα από παρεμβάσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, που κατέθεσε σχετική αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου όσον αφορά στην καταβολή επιδόματος στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

  «Αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος μερίδας του πληθυσμού που ασκεί τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της εθνικής και κοινωνικής ζωής, καθώς συμβάλλουν στην προστασία του ελλαδικού χώρου, την αύξηση της παραγωγής, την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού και βέβαια, τη δημογραφική ανάκαμψη», χαρακτήρισε την άρση του συγκεκριμένου μέτρου η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, υπερασπιζόμενη την ανάγκη παροχής αυτής της πρόσθετης βοήθειας στους πολυτέκνους. «Ο περιορισμός των επιδομάτων τους, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για τον τόπο. Για να μειωθεί ο δείκτης γήρανσης του πληθυσμού, θα πρέπει να λαμβάνονται από την Πολιτεία μέτρα ενίσχυσης των οικογενειών που θέλουν μεν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, διστάζουν δε λόγω περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας.»

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή επιδόματος στις οικογένειες με τρία ή παραπάνω παιδιά είχε καταργηθεί, εφ’ όσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερέβαινε τα 40.000 ευρώ, απόφαση που είχε εγείρει σημαντικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κατόπιν συνεννόησής του με τον Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, «θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στον τομέα αυτό».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μετά μουσικής από το Κ.Δ.Α.Π Δ. Κάμπου