Απολογισμός της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας


Απόλυτα θετικός διαγράφεται ο απολογισμός για την 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώθηκε, από 17 έως 20 Σεπτέμβρη 2015, στο άλσος του Παυσιλύπου, από την ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) και σε συνεργασία με πολλούς ακόμη φορείς.

Μέλη και φίλοι της ΟικόΣφαιρας, αλλά και πολλοί εθελοντές, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα, εργάστηκαν με πολύ αγάπη και αληθινό μεράκι για το σκοπό αυτό και κατάφεραν να παρουσιάσουν για μια ακόμη χρονιά κάτι ξεχωριστό για τα ελληνικά περιβαλλοντικά δρώμενα. Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, εξάλλου, είναι η μοναδική γιορτή στο είδος της που γίνεται για 15 χρόνια στην ίδια πόλη, χωρίς διακοπή και με εξαιρετική κάθε χρόνο επιτυχία.

Κοινή διαπίστωση, λοιπόν, των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ότι υπήρξε μια πολύ άρτια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης και ένας πολύ καλός συντονισμός σε σχέση με το σύνολο των εκδηλώσεων που περιλάμβανε η φετινή Γιορτή και οι οποίες κατά γενική ομολογία ήταν και πολλές και ενδιαφέρουσες.

Παρά την οικονομική κρίση, η Οργανωτική Επιτροπή κατάφερε και σχεδίασε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού, και πάνω απ ΄ όλα με ποιοτικό περιεχόμενο.

Τόσο η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας, όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου.

Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, ξεπέρασαν τις 5.000 και φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι ο θεσμός περικλείει δυναμική. Όλος αυτός ο κόσμος είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών, να τα δοκιμάσει και να κάνει τις αγορές του, αποκτώντας μια νέα καταναλωτική, αλλά και οικολογική συνείδηση.

Η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, όμως, δεν έμεινε μόνον εκεί καθώς κατάφερε και πέρασε πολλά και σημαντικά μηνύματα σε σχέση με ένα ιδιαίτερα επίκαιρο και σοβαρό περιβαλλοντικό, και όχι μόνον, ζήτημα. Ο λόγος για την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπισή της, στην οποία και αφιερώθηκε η φετινή διοργάνωση.

Τέλος, η φετινή Γιορτή ήταν διπλά ξεχωριστή και αυτό διότι είχε επετειακό χαρακτήρα για τα 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης.

Στόχος όλων είναι η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας να έχει στο μέλλον ακόμα πιο ανοδική πορεία αφού πρόκειται για έναν πραγματικά πολύπλευρα σημαντικό θεσμό που αξίζει και πρέπει να συνεχιστεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή της 15ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους εξής :

Α. ΤΟ ΧΟΡΗΓΟ :

> Δήμο Καρδίτσας

Β. ΤΟ ΧΟΡΗΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας.

Γ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

  • Τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και τον Πρόεδρο των Λουτρών Σμοκόβου κ. Ανδρέα Δασκαλά για τη φιλοξενία των εκθετών σε ξενοδοχείο των λουτρών

  • Την Παυσίλυπο Α.Ε. Καρδίτσας

  • Τον οδηγό της νταλίκας της Π.Ε. κ. Γιάννη Νταντάμη που λόγω ημέρας επιστρατεύθηκε, τον υπάλληλο της Π.Ε. κ. Χρήστο Σέμπρο που φρόντισε για την εκχώρηση της νταλίκας καθώς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που μας βοήθησε

  • Το εργατοτεχνικό προσωπικό και τις υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

  • Την Αντιδήμαρχο Καρδίτσας Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης κ. Ελένη Αντωνίου

  • Τους εθελοντές Βασίλη Πούλιο, Μένιο Πούλιο, Βασιλική Βούλγαρη, Δέσποινα Αλάνη, Ευαγγελία Γιαννουσά, Άννα Σταυραντώνη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Δήμητρα Καραμπινά, Νίκο Γκαμαλέτσο, Παύλο Κόγια, Μιχαέλα Βόβες, Μαρία Φιλίππου, Αντιγόνη Λέμπα

  • Τους Βιολογικούς Αμπελώνες ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ με το υπέροχο κρασί του

  • Όλους τους εκθέτες που συμμετείχαν στην Εκθεσιακή Αγορά

  • Όλους όσοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις παράλληλες εκδηλώσεις και δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Τα τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή της διοργάνωσης

  • Τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα τους Καρδιτσιώτες που στηρίζουν διαχρονικά την Οικολογική Γιορτή

Προηγούμενο άρθρο Δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά με το αυτοκίνητο που έκλεψαν...
Επόμενο άρθρο Η ΤΡΙΚΚΗ στηρίζει το κοινωνικό έργο του Δήμου Καρδίτσας