Ειδήσεις

Απολογισμός της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας


Η Οργανωτική Επιτροπή της 18ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει κάποιες απόψεις-συμπεράσματα σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το διάστημα από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου στο άλσος του Παυσιλύπου και να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Οργανωτική Επιτροπή, με βάση τα περιβαλλοντικά προβλήματα επέλεξε η φετινή Οικολογική Γιορτή να αφιερωθεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το ρόλο, τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και τα πλεονεκτήματά τους. Στο πνεύμα αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σχετική ημερίδα την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, στο Επιμελητήριο, με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες.

Μέσα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις (που αφορούσαν τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες, το υδρογόνο, τη βιομάζα και τα ενεργειακά κτίρια), τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις αλλά και τον πολύ εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα θέτοντας τον ΄΄σπόρο΄΄ του διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό και επίκαιρο ζήτημα που μας αφορά όλους.

Και η 18η Οικολογική Γιορτή αποτέλεσε μία άρτια διοργάνωση και το επίπεδό της – κατά γενική ομολογία – υπήρξε πολύ υψηλό.

Επί ένα τετραήμερο, η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της όχι μόνον τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και πολλά μηνύματα.

Τόσο οι πολλές συμμετοχές (41 εκθέτες με 45 περίπτερα) στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας όσο και οι επίσης πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών αποδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.

Κάθε χρόνο η Οικολογική Γιορτή εξελίσσεται και αναβαθμίζεται ανεβάζοντας τον πήχη ολοένα και υψηλότερα, γι ΄ αυτό και χρειάζεται η στήριξη ακόμα περισσότερων φορέων, χορηγών αλλά και εθελοντών ώστε ο θεσμός να μπορέσει πραγματικά να έχει την πορεία που του αξίζει.

Ραντεβού λοιπόν του χρόνου, στην 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

> Τον Μεγάλο Χορηγό: Δήμος Καρδίτσας – Ενεργειακή Κάμπου Α.Ε. ΟΤΑ

> Τον Χορηγό: Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

> Τον υποστηρικτή: Βασίλη Γιάνκα – κέτερινγκ Bonus event

> Τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας

>Τους συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας

> Το Επιμελητήριο Καρδίτσας

>Την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

>Το αποσταγματοποιείο-Ποτοποιείο-Οινοποιείο του Γιώργου Λιάππα -Μουζάκι

>Την επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων Γαϊτανίδη

>Τα «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

>Τον βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Παπαποστόλου

>Τους Μύλους Πιροντζέλο

> Τους εκθέτες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση

>Τους εισηγητές της ημερίδας

> Το Μουσικό Ωδείο Καρδίτσας που αφιλοκερδώς μας χάρισε μια όμορφη βραδιά.

> Τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπανάτσα για την παρουσίαση των εγκαινίων

> Όλα τα τοπικά και θεσσαλικά ΜΜΕ για την προβολή της Γιορτής

>Όλους τους εθελοντές

>Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες αρκετοί από τους οποίους προσέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και που όλοι, κυρίως οι Καρδιτσιώτες, στηρίζουν διαχρονικά την Οικολογική Γιορτή

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φυτσιλής Βασίλης: Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος
Επόμενο άρθρο Γ. Τσιτσιμπής: Ανεμογεννήτριες και άλλες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας