Απολογισμός των δύο πρώτων μηνών διακυβέρνησης


Η Ο.Μ. Μουζακίου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την Κυριακή 29.3.2015 ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «δύο μήνες διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Στην ιδιαίτερα μαζική εκδήλωση παρέστησαν και πήραν τον λόγο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μιχαλάκης, Σπύρος Λάππας και Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Στην ομιλία της η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου έκανε έναν απολογισμό των δύο πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εισαγωγικά, αναφέρθηκε στο διεθνές περιβάλλον εντός του οποίου τοποθετείται η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η νίκη αυτή  αποτελεί την πρώτη πράξη αμφισβήτησης της κυριαρχίας των αγορών έναντι της πολιτικής, καθώς και μία πρώτη πράξη ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, κάτι που ερμηνεύει το διεθνές ενδιαφέρον.

Τόνισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή δεν ήταν το μέηλ Χαρδούβελλη, όπως σχεδίαζε η τρόικα, αλλά ένας νόμος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ακολούθησε ο νόμος για τις 100 δόσεις.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα επικείμενα νομοσχέδια: αποκατάσταση όσων τελούν σε διαθεσιμότητα, ανασυγκρότηση της ΕΡΤ, αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, και αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την εκδήλωση απασχόλησαν αρκετά τα αγροτικά ζητήματα. Η κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου δήλωσε ότι σύμφωνα και με την ενημέρωση του Υπουργείου, εντός των επομένων ημερών θα εισπράξουν τα χρήματά τους οι τευτλοπαραγωγοί, ενώ η συνδεδεμένη ενίσχυση στα τεύτλα αυξάνεται μέχρι και 40%. Αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΟΚΕΠΕ, τα οποία είναι διοικητικού τύπου και θα ξεπεραστούν.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνεται η προθεσμία νομιμοποίησης των στάβλων και γενικότερα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για 18 μήνες από τη λήξη της, στο νομοσχέδιο για την αναζωογόνηση των συνεταιρισμών, καθώς και στην αύξηση κατά 20% των κοινοτικών κονδυλίων για τους αμπελώνες. «Κάνουμε λοιπόν την αρχή και. παρ’ όλες τις διοικητικού τύπου δυσκολίες ξεκινούμε να επιλύουμε κάποια από τα πολλά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.»

Καταληκτικά, η κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου σημείωσε πως με δύο λόγια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κυβέρνηση που ψηφίζει φιλολαϊκούς νόμους, είναι η Κυβέρνηση που όταν συναντάει τη Μέρκελ, δε δηλώνει «ουδείς αναμάρτητος» όπως έκανε ο Σαμαράς το 2012, απολογούμενος για την προεκλογική αντιμνημονιακή στάση του, αλλά μιλάει ευθέως για τη Siemens και τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή της τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ζητά ανάθεση, αλλά ζητά έναν λαό δραστήριο και διεκδικητικό, επειδή τελικά πολιτική δεν είναι μόνο οι συνεδριάσεις και οι συσκέψεις αλλά ο καθημερινός αγώνας του λαού που δεν φοβάται την αντιπαράθεση με τους ισχυρούς. Και θα έχει αποτέλεσμα, γιατί είναι  αγώνας κοινός

 

Γρ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της ΕΝ.ΠΕ.
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Καρδίτσας-Σοφάδων