Ειδήσεις

Απολύμανση δημόσιων χώρων στους Σοφάδες λόγω κορονοϊού


Ο Δήμος Σοφάδων επανέλαβε τις απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των συνεργείων του Δήμου περιελάμβανε απολύμανση με χλώριο όλων των κεντρικών οδών των Σοφάδων, όλων  των πλατειών, των πεζοδρομίων, παγκακιών, στάσεων λεωφορείων της περιοχής, του εξωτερικού χώρου του Κέντρου Υγείας αλλά και των περιαστικών περιοχών των Σοφάδων. Απολυμάνσεις και ψεκασμοί κατά του κορωνoϊού έγιναν και στον οικισμό των Ρομά .

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων (πράσινων κάδων) ενώ προγραμματισμένη είναι και η απολύμανση και των απορριμματοφόρων των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου.

Οι απολυμάνσεις με χλώριο που πραγματοποιούνται τακτικά όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο, εφαρμόζονται με πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φαρμακευτικά προϊόντα.

Ο δήμαρχος Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος, μετά το πέρας της απολύμανσης δήλωσε : «Συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια απολύμανσης σε όλους τους ανοιχτούς χώρους του Δήμου. Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, ωστόσο είναι απαραίτητο να μένουμε σπίτι και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας.Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς.».

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης
Επόμενο άρθρο Υπόμνημα του ΣΒΘΣΕ στο ΥΠΟΙΚ για τις επιστροφές φόρων