Ειδήσεις

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 1ου Διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου


Τα βραβεία του 1ου Διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου απονεμήθηκαν την Τρίτη 11/9/2018, κατά τη διάρκεια μιας λιτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Στην κατηγορία των γεωπόνων, το 1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα μοιράστηκαν για τις εργασίες τους ο κ. Γιώργος Μακρής και η Τ. Γεωπόνος,  κ. Βασιλική Τσιούντσιουρα.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τ. Γεωπόνο, κα Βασιλική Τσιούντσιουρα, από το ΤΕΙ Θεσσαλίας,στον Τομέα της «Αξιοποίησης των αγροτικών πόρων, φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και φυσικών πόρων της περιοχής του νομού Καρδίτσας»,και που αναφέρεται στην «Χρήση της Γεωθερμίας μέσω αρδευτικών γεωτρήσεων για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο», αποτελεί την εφαρμογή, στην πράξη, των αποτελεσμάτων του μεγαλύτερου Ερευνητικού Προγράμματος LIFE+ για την Ελλάδα που έχει το ακρωνύμιο “Adapt2Change”, ενώ αφορούσε «Σύγχρονα Υδροπονικά Θερμοκήπια», όπου η θέρμανσή τους επιτυγχάνεται με την εκμετάλλευση της «αβαθούς» γεωθερμίας με την χρήση γεωθερμικών αντλιών.

Ο επικεφαλής εταίρος στο εν λόγω διεθνές πρόγραμμα ήταν το ΤΕΙ Θεσσαλίας και Συντονιστής του ο Καθηγητής Δενδροκομίας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής.

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Παιδαγωγικά Τμήματα