Απορρίφθηκε το 50% των τριτέκνων δικαιούχων δωρεάν τροφίμων του Νομού


Πάνω από το 50% των δικαιούχων δωρεάν τροφίμων από όλη τη χώρα απερρίφθησαν λόγω των απαράδεκτων κριτηρίων που επέβαλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας θεωρεί απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχωντροφίμων πού είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθούν πάνω από το 50% των εγγεγραμμένων μελών του. Δηλαδή να επιβάλει ως κριτήριο το Υπουργείο το τεκμαρτό εισόδημα του κάθε φορολογούμενου δικαιούχου.

Το κριτήριο αυτό λειτούργησε σαν ταφόπλακα για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες οι οποίες έτυχε να κληρονομήσουν ή να έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ή οποιοδήποτε ακίνητο, διότι αυτό υπολογίζεται ως εισόδημα (τεκμαρτό εισόδημα). Έτσι αυτοί που είναι πραγματικά δικαιούχοι λόγω χαμηλού εισοδήματος, τους απορρίπτει γιατί τους θεωρεί ευκατάστατους.

Ο σύλλογος Τριτέκνων της Καρδίτσας μπροστά σ΄ αυτό το τεράστιο πρόβλημα ενέργησε από κοινού με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας και έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να τροποποιήσει την απόφαση θέτοντας πιο δίκαια κριτήρια.

Προηγούμενο άρθρο Στις 3 Νοέμβρη οι μανούλες θηλάζουν δημόσια και στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για το παιδικό ποδόσφαιρο από τον Σύνδεσμο Προπονητών Καρδίτσας