Αποστολή και 3ου πακέτου αιτήσεων για πληρωμή μείωσης της νιτρορύπανσης


 Συνεχίζεται αδιάλειπτα και με πολύ εντατικούς ρυθμούς, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας,

 η προσαρμογή των αιτήσεων των παραγωγών του προγράμματος «μείωσης της νιτρορύπανσης»  σ’ αυτά που διαλαμβάνει η νέα κοινή Υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) και η αποστολή τους για πληρωμή στο ΟΠΕΚΕΠΕ.   

Ήδη, οι υπερπροσπάθειες των αρμοδίων υπαλλήλων της Υπηρεσίας  αποδίδουν καρπούς προς όφελος των παραγωγών του Νομού μας. Παρά του ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού, πρόβλημα το οποίο επιτάθηκε μετά την απόλυση των εργαζομένων με τα προγράμματα μερικής απασχόλησης και  Stage ως και τη μη έγκριση πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις έργου, οι μόνιμοι υπάλληλοί μας που επιφορτίσθηκαν αποκλειστικά το αντικείμενο, με γοργούς ρυθμούς και με εργασία πέρα από το κανονικό ωράριο, προχωρούν στην προσαρμογή που προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α.

Εκτός από την πληρωμή τις δύο προηγούμενες εβδομάδες 1.337 παραγωγών μας σε πανελλήνια πρωτιά, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα  θα γίνει και η πληρωμή και άλλων 983 παραγωγών των οποίων οι αιτήσεις απεστάλησαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή 20/8/2010. Με την αποστολή και αυτών των αιτήσεων για πληρωμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ περατώθηκαν οι αιτήσεις των παραγωγών του Νομού μας με χρονολογία εισόδου στο πρόγραμμα «μείωσης της νιτρορύπανσης»  το έτος 2006 (591 αιτήσεις). Οι υπόλοιπες αιτήσεις του 3ου πακέτου (392 αιτήσεις) αφορούν παραγωγούς με χρονολογία εισόδου στο πρόγραμμα το έτος 2007.

Με τις αιτήσεις αυτές πληρώνεται συνολικά το 75% των παραγωγών του Νομού μας (2320 παραγωγοί). Για το τελευταίο 25% των αιτήσεων θα γίνει από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα η προσαρμογή τους με τη νέα ΚΥΑ και μέσα στην εβδομάδα  θα σταλούν και αυτές στον ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή, οπότε και θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών η διαδικασία της προσαρμογής των αιτήσεων και η πληρωμή του  συνόλου των 3124  παραγωγών  του Νομού Καρδίτσας.

Επαληθεύεται για μια ακόμη μια φορά ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, όπως  τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, έχει την πρωτοπορία στην πληρωμή των «αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» και οι παραγωγοί του Νομού μας πληρώνονται πρώτοι σε Θεσσαλικό αλλά και σε Εθνικό επίπεδο παρά του ότι και αυτή αντιμετωπίζει τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες και  τα ίδια προβλήματα με όλες τις άλλες περιοχές της χώρας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας αμέσως μόλις κοινοποιήθηκε σ’ αυτή η νέα Κ.Υ.Α  με γοργούς ρυθμούς και με πολλές ώρες εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού της προσπάθησε και έφερε  σε πέρας την προσαρμογή των αιτήσεων του προγράμματος «μείωσης της νιτρορύπανσης» με τη νέα Κ.Υ.Α, για να καταστεί δυνατή η πληρωμή των παραγωγών  σε χρόνο ρεκόρ.

Όσον αφορά τη συνέχιση των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, σύμφωνα με τηλεφωνικές  επαφές που είχαν με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο ο Νομάρχης Φώτης Αλεξάκος  όσο και ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα Αντινομάρχης Κώστας Τέλιος, προωθείται διαδικασία συνέχισης αυτών με την προκήρυξη νέων δράσεων  και με την εξασφάλιση χρηματοδότησης  που ανέρχεται στο ποσό των  400.000.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά τους νομούς όλης της χώρας  και για όλες τις δράσεις που είναι επιλέξιμες για τις αγροπεριβαλλοντικές ενισχύσεις ήτοι:

1.- Πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης. Στο πρόγραμμα αυτό θα έχουμε ένταξη μόνο νέων αιτημάτων και όχι παρατάσεις των παλαιών δικαιούχων.

2.- Βιολογική Γεωργία.

3.- Δράσεις σχετικές με τον Καπνό.                                                    

4.- Βιολογική Κτηνοτροφία.

5.- Σπάνιες φυλές αγροτικών ζώων.  Εκτροφή αυτοχθόνων φυλών κλπ.

   

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επόμενο άρθρο ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ