Αποστραγγιστική τάφρος στην ε.ο. Λάρισας – Καρδίτσας


Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο της αποστραγγιστικής τάφρου στην οδό Λάρισας – Καρδίτσας, τμήμα Ελευθεραί έως Μαυροβούνι, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.»κ. Σιόρμπα Αλκιβιάδη. Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση της κατασκευής της τάφρου αποστράγγισης μετά των απαραίτητων τεχνικών έργων, που αποσκοπεί στην διευθέτηση των ομβρίων της νέας οδού και των παρόδιων περιοχών. Ο προϋπολογισμός του έργου «Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου στην περιοχή Κοιλάδας & διαμόρφωση αγροτικών δρόμων» είναι ύψους 3,2 εκ. ευρώ, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέα Υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην ολοκλήρωση της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας. Με την κατασκευή της τάφρου και των υπόλοιπων τεχνικών έργων, αποφεύγεται ο κίνδυνος πλημμυρών των παρακείμενων ιδιοκτησιών λόγω υπερχείλισης, ενώ παράλληλα πρόκειται να κατασκευαστεί και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Είναι ένα έργο που στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία».

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η διάνοιξη μίας νέας ανοιχτής τάφρου, μήκους 5.5km περίπου, τραπεζοειδούς διατομής με τοπική χρήση συρματοκιβωτίων και όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα.

  • Η ανακατασκευή αγροτικού δικτύου, συνολικού μήκους 3.5km περίπου, το οποίο θα έχει χρήση δεξιάς παράπλευρης οδού (SR) από Χ.Θ. 15+400 έως Χ.Θ. 17+600, στο τμήμα Μαυροβούνι – Ελευθεραί της επαρχιακής οδού Λάρισας – Καρδίτσας.

  • Η τροποποίηση της παράπλευρης οδού, μήκος 420,50m και η σύνδεσή της με την υπάρχουσα SRV1 παράλληλη οδό, όπου προβλέπεται επίσης και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο έρεισμα της SRV1 από την πλευρά της τάφρου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι μέρος (υποέργο) του έργου Ε.Ο. Λάρισα – Καρδίτσα, τμήμα Ελευθεραί-Μαυροβούνι. και ανατέθηκε μετά από δημοπράτηση στην εργοληπτική επιχείρηση «ΚΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.». Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης ανέρχεται σε 2.758.049,04 €(με Φ.Π.Α.)και η προθεσμία κατασκευής ορίζεται σε 15 μήνες.

Προηγούμενο άρθρο Υπογειοποίηση απορριμμάτων στον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση Τσιάρα: Συνεχίζεται και φέτος η λειτουργία των λυκειακών τάξεων Ιτέας