Ειδήσεις

Αποτύπωση της πραγματικότητας αναφορικά με όσα συνέβησαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Όσοι συμμετείχαμε στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, εκατοντάδες εκλεγμένοι από όλη την Ελλάδα με δημοκρατικές διαδικασίες σύνεδροι που αφήσαμε πίσω την δουλειά μας, την οικογένειά μας και άλλες υποχρεώσεις για να συμμετέχουμε σε ένα δημοκρατικό συνέδριο όπου εκεί θα μοιραζόμασταν προβληματισμούς να αντιπαρατεθούμε στο πεδίο του δημοκρατικού διαλόγου και των συνεδριακών διεργασιών και τέλος να ασκήσουμε ελεύθερα και ανεμπόδιστα το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μας του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις βίας, τραμπουκισμού και εκφοβισμού από την πρώτη μέρα από τον μεταφερόμενο κομματικό  στρατό του ΠΑΜΕ. Αυτούς που δεν σεβάστηκαν στην εκδήλωση που γινότανε στο Μέγαρο χορού για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ, ούτε παιδιά, ούτε ηλικιωμένους, ούτε συναδέρφους εργαζόμενους και πολίτες που ήρθαν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση και μπούκαραν με την βία μέσα στο χώρο κρατώντας στα χέρια κράνη και κοντάρια χτυπώντας και απειλώντας όσους συναδέρφους τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο εισβολής τους.

Αυτή ήταν η δήθεν «ειρηνική παρέμβαση» που θα έκανε και θα αποχωρούσε μετά το ΠΑΜΕ και όλοι είδαμε και δυστυχώς για αυτούς και όλη η Ελλάδα πως εννοούν τα μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Επί τέσσερις ημέρες ο μεταφερόμενος με λεωφορεία και άλλα μέσα από διάφορα μέρη της Ελλάδας κομματικός στρατός του ΠΑΜΕ, στη πλειοψηφία τους νεαροί μαθητές και φοιτητές (προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης του νέου κομματικού τους στρατού) ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι που ουδεμία σχέση είχαν με το συνέδριο παρεμπόδιζαν χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους (τραμπουκισμούς, απειλές και εκφοβισμούς) δεν άφησαν να διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 37ο των εργαζομένων. Προς γνώση όλων αυτών υπάρχει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε όλον τον τύπο.

Εάν το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι έτσι πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία, ότι οι θέσεις του είναι υπεράνω νόμων και μπορεί να εμποδίζει με τραμπουκισμούς και βιαιότητες κορυφαίες Δημοκρατικές διαδικασίες με στόχο μια διορισμένη Δοτή Διοίκηση της ΓΣΕΕ να είναι σίγουροι ότι θα βρει απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία τω εργαζομένων της χώρας μας. Η εργατική τάξη έχει ήδη εξάγει τα δικά της συμπεράσματα, το ίδιο και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας μας.

Είμαστε αποφασισμένοι ως εργαζόμενοι να προασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου τω εργαζομένων στις 4 Απριλίου και την εκλογή με δημοκρατικές και προβλεπόμενης βάση νόμου καταστατικών διαδικασιών νέας Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ας μείνουν τα επαγγελματικά κομματικά στελέχη και τα κόμματα έξω από τα συνδικάτα. Δυστυχώς κάποιοι που το παίζουν συνδικαλιστές το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι τα κομματικά τους ένσημα!

Υστερόγραφο:

Όσο για την «χλιδάτη» ζωή που μας κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι κάναμε στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία, ξεχνάνε να πούνε ότι και αυτοί που ήταν σύνεδροι αλλά και αρκετοί μεταφερόμενοι προσκεκλημένοι τους που φιλοξενούνταν στα δωμάτιά τους απολάμβαναν τις ίδιες παροχές και υπηρεσίες ύπνου και εστίασης που απολάμβαναν και οι υπόλοιποι σύνεδροι. Μήπως κάνουμε λάθος και μένανε σε σκηνές και τρέφονταν με συσσίτια;

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια!!!

 

Του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Διοργάνωση ορεινού αγώνα τρεξίματος στη λίμνη πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού