Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά


 Αποδίδει καρπούς ο «αγώνας δρόμου» της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Παλαμά, σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό μελετών που βρήκε η νέα δημοτική Αρχή. Στην προ ημερησίας διατάξεως παρέμβαση του δημάρχου Παλαμά κ. Πατσιαλή, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, το Σώμα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της εργασίας των μηχανικών του δήμου.

 Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα για την προώθηση έργων του δήμου, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής κατέθεσε στον ΟΕΚ μια μελέτη για τη σύνδεση των Εργατικών Κατοικιών του Παλαμά με τον βιολογικό καθαρισμό που κατασκευάζεται στην πόλη. Αναμένεται η απάντηση του ΟΕΚ, που θα κρίνει την ένταξη του δικτύου ακαθάρτων των Εργατικών με το δίκτυο του Βιολογικού…

Άλλες μελέτες που ολοκληρώνονται από την Τεχνική υπηρεσία του δήμου Παλαμά, αφορούν αναπλάσεις χώρων στη δημοτική ενότητα Φύλλου προϋπολογισμού 215.000 ευρώ (πρόκειται για 4 συνολικά παρεμβάσεις), αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου του Αγροτικού Μουσείου Ιτέας (αφορά έκταση 35 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό περίπου 700.000 ευρώ), καθώς και αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στην Ιτέα που θα γίνουν σε συνδυασμό με τα έργα πρασίνου στον Παλαμά.

Επίσης, προ ημερησίας διάταξης, το σώμα ενημερώθηκε από τον αντιστασιακό και συγγραφέα, πρόεδρο του παραρτήματος νομού Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ, κ. Βασίλη Φυτσιλή, για το χρόνιο αίτημα της ΠΕΑΕΑ, να καθαριστεί ο χώρος δίπλα από το νεκροταφείο Ιτέας όπου έχουν θαφτεί σε ομαδικό τάφο οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού (που σκοτώθηκαν σε μάχη με τον κρατικό στρατό κατά τον Εμφύλιο) και να τοποθετηθεί επιτύμβια πλάκα με τα ονόματά τους.  Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής παρέπεμψε τον πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ στο τοπικό συμβούλιο Ιτέας, το οποίο πρέπει να συζητήσει την αίτηση και να γνωμοδοτήσει σχετικά και κατόπιν το θέμα να ξανατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που (ασχέτως της απόφασης του τοπικού συμβουλίου Ιτέας) θα λάβει την τελική απόφαση.

Οι αποφάσεις

Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:

  • 1. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τριμηνιαία Έκθεση Εσόδων – Εξόδων του οικονομικού έτους 2011 του δήμου. Συνοπτικά, τα έσοδα του Β’ τριμήνου ανέρχονται στα 1.989.611 ευρώ (συνολικά του πρώτου Εξαμήνου: 3.196.960 ευρώ, ο προϋπολογισμός 2011 είναι 15.179.854 ευρώ) και τα έξοδα Β’ τριμήνου 1.742.245 ευρώ (Α’ εξαμήνου 2.259.819 ευρώ).
  • 2. Ομόφωνα εγκρίθηκε και παραλήφθηκε η μελέτη «Οριοθέτηση δημοτικών εκτάσεων» που αφορά τρεις περιπτώσεις, μία στο Βλοχό, μία στα Καλυβάκια και μία στο χώρο της ΧΑΔΑ Παλαμά.
  • 3. Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την αποδοχή των 22.900 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, όμως για την κατανομή των χρημάτων και την πρόσληψη προσωπικού πυροπροστασίας η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 20-25 ατόμων από όλο το δήμο για εποχικές ανάγκες δίμηνης διάρκειας, που θα πληρωθούν από μέρος χρημάτων του αποθεματικού και μέρος του ανωτέρου ποσού, από το οποίο το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη αντιπυρικών ζωνών πυροπροστασίας.
  • 4. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των προσληφθέντων υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2011, οι οποίοι -όπως ήδη έχει αποφασιστεί- κατανέμονται στις δημοτικές ενότητες ως εξής: Παλαμάς 13, Σέλλανα 5 και Φύλλο 9 άτομα. Η πρόσληψη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • 5. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Αμμοχαλικόστρωση αναχώματος του Πηνειού στις τ.κ. Πεδινού και Μαραθέας-Κόρδας Α.Μ. 18/2011», που έχει μπει στο Πρόγραμμα.
  • 6. Ομόφωνα δόθηκε παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων» (συνολικού προϋπολογισμού 560.000 ευρώ περίπου) και αφορούν τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Παλαμά (Βλοχός, Μάρκο, Γοργοβίτες, κ.λπ.).
  • 7. Έγινε ομόφωνα αποδεκτό το ποσό των 197.697 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του 2011 (Α’ δόση), ενώ κατά πλειοψηφία πέρασε η προτεινόμενη κατανομή του. Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για διάφορα έργα που αφορούν πέτρινα φράγματα σε διάφορες τοπικές κοινότητες, για αγροτική οδοποιία, για διαβάσεις σε τοπικές κοινότητες, για την πλακόστρωση της κεντρικής οδού στην Αγία Τριάδα, για την μελέτη Παιδικού Σταθμού, για τη μελέτη γεώτρησης στην τ.κ. Φύλλου, κ.λπ.
  • 8. Ομόφωνα αποφασίστηκε η παράταση μίσθωσης του ΚΑΠΗ Παλαμά, καθώς και η έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα και του πρωτοκόλλου κανονισμού τιμών νέων μονάδων του έργου «Ανάπλαση εισόδου του Τ.Δ. Προαστίου».
  • 9. Τέλος, ελήφθη απόφαση για την εκποίηση της παλιάς γεφυροπλάστιγγας στην τοπική κοινότητα Βλοχού, που βρίσκεται δίπλα στην καινούργια και καθίσταται επικίνδυνη καθώς τα φορτηγά περνάνε πάνω της για να πάνε να ζυγίσουν. Αποφασίστηκε να βγει στη δημοπρασία, να ξηλωθεί και να απομακρυνθεί από το χώρο. Για την όλη διαδικασία ορίστηκε επιτροπή από τον πρόεδρο του Βλοχού κ. Καλογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θεοδώρου και τον μηχανικό του δήμου κ. Καραμαλίγκα.
Προηγούμενο άρθρο Φεστιβάλ Λίμνης Πλαστήρα οργανώνει ο σύλλογος Φίλων λίμνης Πλαστήρα με το Δήμο λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Μαγεία από τους BON JOVI - Αποθέωση από το κοινό