Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά


 Κατά την τακτική του συνεδρίαση, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά συζήτησε και πήρε αποφάσεις επί θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

 

  • 1. – Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η προτεινόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων, για το τρέχον οικονομικό έτος.
  • 2. – Συζητήθηκε η πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης για την αρδευτική περίοδο του 2011. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η πρόσληψη 27 υδρονομέων για ολόκληρο το δήμο: Για τη δημοτική ενότητα Παλαμά 13 άτομα, για την δημοτική ενότητα Φύλλου 9 άτομα και για τη δημοτική ενότητα Σελλάνων 5 άτομα. Επίσης καθορίστηκε η αρδευτική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω οψιμότητας των καλλιεργειών.
  • 3. – Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, αποδέχτηκε ομόφωνα τις οικονομικές προσφορές των ΣΟΛ Α.Ε. (ορκωτοί ελεγκτές λογιστές) για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2010, του δήμου Παλαμά και του πρώην δήμου Σελλάνων, καθώς και όλων των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του δήμου Παλαμά και των πρώην δήμων Σελλάνων και Φύλλου.
  • 4. – Αποφασίστηκε η αναζήτηση και εκμίσθωση οικήματος – αποθηκευτικού χώρου, για την αποθήκευση του αρχείου του δήμου.
  • 5. – Εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ανακαίνισης του Γραφείου της τοπικής κοινότητας Γοργοβιτών, ενώ δόθηκε 12μηνη παράταση εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση αύλειου χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά», λόγω μη καταβολής χρημάτων από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.
  • 6. – Ορίστηκαν τρεις εκπρόσωποι του δήμου Παλαμά στην ΑΝΚΑ Α.Ε., στην οποία ο δήμος διαθέτει το 7,5%. Είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Απ. Τσερέπης και Γ. Γκουσιάρης και της μειοψηφίας κ. Ευ. Νοτόπουλος.
  • 7. – Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προϋπολογισμοί της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά (ΔΗΚΕΠΑ) και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ) οι οποίοι έχουν αποφασιστεί από τις διοικήσεις τους και ανέρχονται στα 490.000 ευρώ και 940.000 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, αποφασίστηκε το ύψος της αποζημίωσης των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠΑΠ και της ΔΗΚΕΠΑ.
  • 8. – Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠΑΠ που αφορά την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τον Παιδικό Σταθμό Σελλάνων. Εγκρίθηκαν οι τρεις θέσεις: Βρεφονηπιοκόμων, μαγείρου και καθαρίστριας.
Προηγούμενο άρθρο Αντώνης Σαμαράς: ''Έχουμε ανθρώπους όπως η Ασ. Σκόνδρα που αποτυπώνουν ακριβώς τα προβλήματα της κάθε περιοχής''
Επόμενο άρθρο Απάντηση Κ. Τζέλλα σε δημοσίευμα