Αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής ‘Εργων


  • Δημοπρατούνται επισκευές πέντε (5) σχολείων
  • εγκρίθηκαν οι φάκελοι δύο μελετών.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την σημερινή (26-06-2008) συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του Αντινομάρχη κ. Β. Νίκου μεταξύ άλλων αποφάσισε

1. την έγκριση της Μελέτης, τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Ανακαίνιση W.C στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεσιανού» προϋπολογισμού 45.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 047/6 (αμιάντου 2007)και η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εργασίες απομάκρυνσης στοιχείων από αμίαντο, κατασκευή νέας στέγης στα W.C των μαθητών, ανακαίνιση W.C (υαλοστάσια, πλακίδια δαπέδου, επισκευή επιχρισμάτων, φωτιστικά σώματα, είδη υγιεινής), χτίσιμο διαχωριστικών τοίχων, καθώς και εγκατάσταση καμινάδων στα δύο λεβητοστάσια του Σχολείου.

2. την έγκριση της Μελέτης, τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου-στεγάστρου εισόδου και κουφωμάτων στο Νηπιαγωγείο Γεφυριών» προϋπολογισμού 50.000,00€ με ΦΠΑ

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 047/6 (αμιάντου 2007) και η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου – Στεγάστρου εισόδου και κουφωμάτων στο Νηπιαγωγείο Γεφυριών. Η υπάρχουσα περίφραξη αποτελείται από φύλλα αμιάντου και αμιαντοκολώνες. Θα γίνει καθαίρεση αμιάντου σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, αποξήλωση των υπαρχόντων κιγκλιδωμάτων, εκσκαφή θεμελίου, κατασκευή τοιχοποιίας με οπλισμένο σκυρόδεμα 016/20 για την στήριξη σιδηρών κιγκλιδωμάτων (νέας περίφραξης).Το υπάρχον στέγαστρο εισόδου του Νηπιαγωγείου είναι ακατάλληλο διότι οι κολώνες που το στηρίζουν, παρουσιάζουν φθορές επικίνδυνες για την στατικότητα του στεγάστρου και ως εκ τούτου θα γίνει καθαίρεση αυτού και κατασκευή νέου.

3. την έγκριση της μελέτης, τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μασχολουρίου» προϋπολογισμού 50.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 047/6 ετήσια χρηματοδότηση της Ν.Α για «Εκτέλεση έργων Σχολικής στέγης». Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αντικατάσταση ξύλινης στέγης (ζευκτά, τεγίδες, επιτεγίδες, σανίδωμα και επικεράμωση στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μασχολουρίου καθώς και κουφωμάτων στα W.C με νέα αλουμινίου.

4. την έγκριση της μελέτης, τευχών Δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου» προϋπολογισμού 45.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 047/6 (αμιάντου 2007).Αντικείμενο του έργου είναι η «αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου. Η υπάρχουσα περίφραξη αποτελείται από φύλλα αμιάντου και αμιαντοκολώνες. Θα γίνει καθαίρεση αμιάντου σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, εκσκαφή θεμελίου, κατασκευή τοιχοποιίας με οπλισμένο σκυρόδεμα 016/20 για την στήριξη σιδηρών κιγκλιδωμάτων (νέας περίφραξης). Αντικατάσταση περίφραξης από ευθύγραμμους σιδηρένιους ράβδους απλού σχεδίου και τέλος ελαιοχρωματισμοί σιδηρών ράβδων περίφραξης.

5. την έγκριση της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Κατασκευή νέων W.C και γραφείο δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού» προϋπολογισμού 90.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. ΣΑΕ 047/6 ετήσια χρηματοδότηση της Ν.Α για «Εκτέλεση έργων Σχολικής στέγης». Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Από τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν νέα W.C και γραφείο δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού καθώς και άλλες εργασίες επισκευής του διδακτηρίου

6. την έγκριση του φακέλου και Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου «Μελέτη Βελτίωσης οδού Καρδιτσομάγουλα-Αγία Τριάδα

Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 320.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για τη βελτίωση της οδού «Καρδιτσομαγουλα – Αγ. Τριάδα – Προάστιο – Πεδινό» στο τμήμα που ξεκινά από την έξοδο του Διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας μέχρι τον κόμβο Αγ. Τριάδας. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των ανωτέρω Δημοτικών Διαμερισμάτων. Η υφιστάμενη οδός έχει χάραξη, που είναι ουσιαστικά σε ευθεία περίπου 7.5 χλμ και ευνοεί τις μεγάλες ταχύτητες και το περιορισμένο πλάτος οδοστρώματος δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς και έχουν οδηγήσει σε αρκετά ατυχήματα. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η μελέτη βελτίωσης της οδού με την εφαρμογή σύγχρονων γεωμετρικών χαρακτηριστικών καθώς και η μελέτη των απαραίτητων μέτρων σήμανσης & ασφάλειας. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Η προεκτιμώμενη αμοιβή για την οριστική μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 306.927,39 € (257.922,8€ αμοιβή και 49.005,21€ ΦΠΑ 19%).

 7. την έγκριση του φακέλου και Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου «2007ΣΜ44000016-Μελέτη οδού Αργυρίου – Γέφυρα Καταφυλλίου (σύνδεση με ν. Αιτωλοακαρνανίας» Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» με προϋπολογισμό 240.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή – βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 27 «Γέφυρα Κοράκου – Αργύρι προς Ραπτόπουλο» και ειδικότερα στο τμήμα που ξεκινά από τη διασταύρωση προς Αργύρι μέχρι τη Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου), μήκους περίπου 6 χλμ. Η βελτίωση – κατασκευή της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των οικισμών Καταφυλλίου και Αργυρίου με την έδρα του Δήμου (Βραγκιανά) και την πρωτεύουσα του Νομού. Η σύνδεση αυτή θα κατασκευαστεί με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, θα αναβαθμίσει την σχέση μεταξύ των «κέντρων» της ορεινής αυτής περιοχής και θα συμβάλλει στη βελτίωση του παραγωγικού συστήματος και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Συνολικά, το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και διακίνησης των τοπικών προϊόντων, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση, την προσέλκυση επενδυτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Σε ότι δε αφορά την τουριστική κίνηση, η κατασκευή του εν λόγω δρόμου θα έχει ως αποτέλεσμα την άνετη και ασφαλή σύνδεση με τους Νομούς Άρτας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων. Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης ανέρχεται σε 202.637,95€ με ΦΠΑ.

Προηγούμενο άρθρο Βανδαλισμοί στο Κολυμβητήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η 1η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ 2007-2013