Ειδήσεις

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν και την κατάργηση Πανεπιστημιακών τμημάτων


Η προηγούμενη κυβέρνηση,μετά από μια μακρά διαδικασία πραγματικής δημόσιας διαβούλευσης, νομοθέτησε μια σημαντική μεταρρύθμιση όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην προσπάθεια να αναβαθμίσει το επίπεδο σπουδών στη χώρα προχώρησε στην μετατροπή των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κάτι που βεβαίως συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ταυτόχρονα,δημιουργήθηκαν τα δημόσια διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία και θα κάλυπταν σημαντικές ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

Η ΝΔ, με μοναδικόστόχο την κερδοφορία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αρχικά καταργεί τα δημόσια μεταλυκειακά τμήματα.

Τώρα, εντελώς αυθαίρετα και αυταρχικά, καταργεί και 37 νέα Πανεπιστημιακά τμήματα που εντάχθηκαν στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επειδή το δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο είναι δικαίωμα για τους πολίτες και επειδή δεν μπορεί να ενισχύονται οι ανισότητες και να δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων,οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Μεταξύ των τμημάτων που καταργούνται, είναι και το τμήμα «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία»στην Καρδίτσα. Καλούνται λοιπόν όλοι οι τοπικοί φορείς να πάρουν θέση στο ζήτημα.

Ιδιαίτερα δε, οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ,αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι για ένα χρόνο,με υπέρμετρο ζήλο και απολύτως ψηφοθηρικά, αντιδρούσαν στη μεταρρύθμιση, ώστε να πλήξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία.

 

Της Παναγιώτας Βράντζα

Προηγούμενο άρθρο Τα σκουπίδια δεν είναι για … πέταμα
Επόμενο άρθρο Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Μουζάκι