Ειδήσεις

Απούσα η Δημοτική Αρχή από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθήρου


Τα σχολεία άνοιξαν! Είναι γεγονός πως μετά από περίπου ένα μήνα οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Το κύμα κακοκαιρίας που επικράτησε και στην Καρδίτσα άφησε πίσω αρκετά προβλήματα. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών γράφτηκαν πολλά. Η Δημοτική αρχή δεν έχασε την ευκαιρία να διατυπώσει σε κάθε τόνο ότι όλα πήγαν καλά. Διαβάσαμε και το πολύ ωραίο ότι ο καθαρισμός δεν έγινε καθώς υπήρχε πρόβλεψη για νέο κύμα. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν πήγαν όλα καλά. Μια από αυτές είναι και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθήρου.

Το Καλλίθηρο βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από την πόλη της Καρδίτσας και είναι ένα από τα λεγόμενα κεφαλοχώρια του νομού. Είναι αδιανόητο το πρωί της Τετάρτης να υπάρχει αυτή η εικόνα στο Δημοτικό Σχολείο.

Όλοι οι αύλειοι χώροι καλυμμένοι με χιόνι περίπου 15 εκατοστών και η είσοδος μπλοκαρισμένη από το χιόνι που παρασύρθηκε κατά το άνοιγμα του δρόμου. Μόλις το πρωί έκανε την εμφάνισή του το αλάτι και αυτό επειδή φρόντισε ο διευθυντής του σχολείου να πάει ο ίδιος στο αμαξοστάσιο να το προμηθευτεί και ο γυμναστής σε ρόλο εργάτη να ανοίγει δρομάκια στους αύλειους χώρους.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν επακριβώς την κατάσταση. Αλλά και γενικότερα στο Καλλίθηρο εάν δεν χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της κοινότητας το αγροτικό του μηχάνημα για τον καθαρισμό των δρόμων, πολύ φοβάμαι πως η εικόνα σε όλο το χωριό θα ήταν παρόμοια με αυτή του σχολείου.

Σε καμία περίπτωση το κείμενο δεν θέλει να προκαλέσει τις εντυπώσεις. Αναφέρεται στην ουσία και η ουσία είναι μία. Για οτιδήποτε αφορά την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών ο καθείς που ευθύνεται θα μας έχει απέναντι.

Καμιά φορά δεν κάνει κακό να υπάρχει και η παραδοχή ότι δεν δούλεψαν όλα ρολόι, καλό κάνει.

 

 

Σιώκος Μιχάλης

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου

Προηγούμενο άρθρο Αερόβιες οι αθλήτριες του Αγίου Νέστωρα
Επόμενο άρθρο Επιτάχυνση των διαδικασιών για να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ