Ειδήσεις

Απόλυτα επιτυχές το 2018 για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ – Νέες επενδύσεις 93εκ.€


Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λ., ανέπτυξε τα αποτελέσματα του 2018 καθώς επίσης, τοπρόγραμμα ανάπτυξης για την πενταετία 2019 -2023, συνολικού προϋπολογισμού 93 εκατ. Ευρώ. Ειδικότερα, ανέλυσε τους άξονες του προγράμματος, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό των 10 στόχων που επιτεύχθηκαν την προηγούμενη χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι το 2018 ήταν απολύτως επιτυχές για την πορεία της Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα Λ., τα αποτελέσματα του 2018 πιστοποιήθηκαν με την απόλυτη και επιτυχή επίτευξη των δέκα επιχειρησιακών στόχων που είχε θέσει η Εταιρεία και αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Αναλυτικότερα, οι στόχοι αποτελούνται από 1) μηδενικά ατυχήματα, 2)τήρηση Ρυθμιστικού και Νομικού Πλαισίου, 3) Παροχή Βασικής Δραστηριότητας με τα χαμηλότερα Τιμολόγια Διανομής στην Ελλάδα, 4) Υψηλή Διείσδυση στις περιοχές Αδείας, 5) Διασφάλιση της ΛειτουργικήςΑνεξαρτησίας, 6)Ολοκλήρωση ετήσιας αξιολόγησης απόδοσης προσωπικού, 7) Συνεπής τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης, 8) Έκδοση και Χορήγηση της Άδειας Διανομής Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 5922/31.12.2018) και της Άδειας Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’ 5916/31.12.2018), 9) Αδιάλειπτη Διανομή Φυσικού Αερίου, Διασφάλιση Λειτουργίας του Δικτύου Διανομής και Ασφάλεια Εφοδιασμού στις περιοχές της Αδείας και 10) Οικονομική Αποδοτικότητα με κέρδη προ φορών 24,8 εκατ. €, που ξεπέρασαν κατά 17,2% το ύψος του προϋπολογισμού. Καταλυτικό ρόλο για την πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έπαιξαν η Οργάνωση, η Συνέπεια και ο Προγραμματισμός, συνιστάμενες που καθορίζουν πάντοτε το πλάνο ενεργειών της Εταιρείας.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που ήδη έχει διανύσει, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων εγκεκριμένο από το Δ.Σ. της Εταιρείας, το οποίο προβλέπει επέκταση του δικτύου κατά 297 χλμ. επιπλέον, 63 χιλιάδες νέες συμβάσεις σύνδεσης, 395 χιλιάδες συνολικά συνδέσεις καταναλωτών και περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, με στόχο το 65% του πληθυσμού να επωφελείται της χρήσης τουέως το 2023.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ περιλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις υφιστάμενες περιοχές (13 Δήμοι στη Θεσσαλονίκη και 11 στη Θεσσαλία) αλλά και την έλευση του αερίου σε νέες περιοχές. Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, για το 2019, θα τροφοδοτηθούν τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμηςκαισύμφωνα με το πολυετές πρόγραμμα της Εταιρείας θα τροφοδοτηθούν ο Σταυρός του Δήμου Βόλβης και η Χαλκηδόνα του Δήμου Χαλκηδόνος. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης από τη ΡΑΕ, εντός του 2019 θα ενταχθούν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου οι Σοφάδες του Δήμου Σοφάδων, η Ν. Αγχίαλος του Δήμου Βόλου, η Αγιά του Δήμου Αγιάς και ο Παλάμας του Δήμου Παλαμά, ενώ σύμφωνα με το πολυετές  Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, μέχρι το 2022 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου, το Συκούριο του Δήμου Τεμπών, ο Αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου και η Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανυποχώρητοι στα μπλόκα κλιμακώνουν τον αγώνα τους
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου