Απόλυτα επιτυχείς οι πανελλήνιοι αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι πανελλήνιοι αγώνες υπερελαφρών αεροσκαφών που διοργάνωσε η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της ΕΛΑΟ, στο δημοτικό πεδίο προσγείωσης Μυρίνης. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 10 αεροσκάφη από 6 αερολέσχες με 15 πληρώματα, ενώ πολλά ήταν και τα αεροσκάφη και τα πληρώματα που επισκέφτηκαν την περιοχή χωρίς να λάβουν μέρος στο αγωνιστικό τμήμα.

– Πρώτος νικητής αναδείχτηκε η Αερολέσχη Λάρισας με αεροσκάφος SX-UAW και πλήρωμα τους κ.κ. Κοντόπουλο Στέλιο και Κρίγκο Κωνσταντίνο.

– Δεύτερος νικητής αναδείχτηκε η Αερολέσχη Σερρών με αεροσκάφος ΙΑ-394 και πλήρωμα τους κ.κ Μαδεμλή Ιωάννη και Βασιλείου Γιώργο.

– Τρίτος νικητής και πάλι η Αερολέσχη Σερρών με αεροσκάφος OKGUU-34 και πλήρωμα τους κ.κ. Αβδελά Απόστολο και Τριανταφύλλου Δημήτρη.

Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά κύπελλα, ενώ τιμήθηκαν και συμμετέχοντες με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως το πλήρωμα της πιο μακρινής αερολέσχης και η γυναικεία συμμετοχή στους αγώνες με την Ειρήνη Παπαντωνίου της αερολέσχης Πήγασος Χαλκιδικής.

Πολλά αεροσκάφη εκτός από τους αγώνες και τις πτήσεις εθισμού, πέταξαν πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα και φωτογράφισαν το υπέροχο τοπίο και τις υποδομές της περιοχής.

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου που ήρθαν στη Μυρίνη για να απολαύσουν το θέαμα και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της Αερολέσχης Ν. Καρδίτσας.

Η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά, την επιτροπή διαχείρισης και λειτουργίας του αεροδρομίου Μυρίνης, το διοικητή του ΚΕΣΝ για την ευγενική παραχώρηση των σκηνών, το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, το διοικητή της Τροχαίας Καρδίτσας, τη Ραδιολέσχη Καρδίτσας και την Ελληνική ομάδα διάσωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Νικ. Βούρδας και υιοί (Mercedes Benz) και τον Κ. Φιλίππου (ΦΟΡΚΑΡ) για την παραχώρηση των οχημάτων μεταφοράς των πληρωμάτων, την εταιρία εισαγωγών μηχανημάτων ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ, τον κ. Ν. Νικολάου (ηλεκτρικά είδη) για την παραχώρηση γεννητριών και ασυρμάτων, το οινοποιείο Λιακόπουλου και τέλος όλους όσους με τη βοήθειά τους συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.

Προηγούμενο άρθρο Αγωνιστική συνάντηση Σύγχρονου Aγωνιστικού Τάβλι στα Καλογριανά
Επόμενο άρθρο Εθελοντική επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας