Απόλυτη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας


Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2014, στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 150, ενώ κοινή παραδοχή ήταν, το υψηλότατο επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.

Ο διπλασιασμός των συμμετοχών, σε σχέση με το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ του 2013, δείχνει ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, καθιερώνεται ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον Νομό Καρδίτσας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, και τον ΣΥΛΛΟΓΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, των ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΝΑΡΑ και ΣΤΕΛΙΟΥ  ΜΟΥΣΤΟΥ.

Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν, ο απόφοιτος του MOZARTEUMμε δισκογραφία στην LEGENDCLASSICSκαι συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας του κόσμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ, ο διεθνώς καταξιωμένος, με πολλά σημαντικά βραβεία στο εξωτερικό ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ, απόφοιτος της ακαδημίας SCHUMMAN, με δισκογραφία στην NAXOS, ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΛΑΝΙΑΝ, με σπουδαία δισκογραφία, βραβευμένος από την Δημοκρατία της Αρμενίας και εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες του εξωτερικού, το διάσημο FUEGOGUITARTRIOαποτελούμενο από τους:ROLANDHOFMANN, ΑΓΓΕΛΟ ΜΠΟΤΣΗ & ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ,o «φλαμεγκίστας» του Φεστιβάλ, με διεθνή καριέρα, συνεργάτης του περίφημου χορευτή του PACODELUCIA, GRILLO, ΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΖΙΦΑΚΗΣ,  ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Σολίστ, του Φεστιβάλ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ.

Στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν εκτός των παραπάνω Σολίστ οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του Φεστιβάλ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣ, ο παιδαγωγός και μέλος του κΙθαριστικού κουαρτέτου ΟΡΦΕΑΣ, ΤΑΣΟΣ ΔΕΛΙΟΣ, οι καθηγητές: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ,  ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ, ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΜΟΥΡΚΑ και ο Σολίστ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΓΛΟΥ. Διάλεξη για την τεχνική στην φλαμέγκο κιθάρα δόθηκε από τον Καθηγητή ΧΡΗΣΤΟ ΤΖΙΦΑΚΗ.

Εκθέσεις Κιθάρας πραγματοποιήθηκαν από τους Έλληνες κατασκευαστές ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΕΛΙΑ & ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΥΛΙΔΗ.

Στον Διαγωνισμό των Κιθαριστικών Συνόλων του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ το Κιθαριστικό Σύνολο του Καθηγητή Κου ΜΟΥΣΤΟΥ, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ το Κιθαριστικό Σύνολο ΝΙ.ΡΕ. ΚΙΘΑΡΕΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ του Καθηγητή Κου ΜΥΤΑΚΙΔΗ και με ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ το Κιθαριστικό Σύνολο του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ του Καθηγητή Κου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ. Ά Έπαινο κέρδισε το Κιθαριστικό Σύνολο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, του Καθηγητή Κου ΚΑΝΑΡΑ.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ και με ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Ά Έπαινο κέρδισε η ΔΡΟΥΓΚΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΛΑΝΤΙΑ, ΄Β Έπαινο κέρδισε ο ΑΡΑΠΑΚΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΄Γ Έπαινο κέρδισε ο ΤΣΙΚΝΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ.

 

 

 

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ, που ήταν Κιθάρα αξίας 300 ευρώ του Μουσικού Οίκου ΑΝΔΡΟΜΗΔΑ, ο ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΠΛΕΥΡΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ και με ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Ά Έπαινο κέρδισε ο ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΄Β Έπαινο κέρδισε ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ και ΄Γ Έπαινο κέρδισε ο ΓΚΟΥΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά ΒΡΑΒΕΙΟ, που ήταν Κιθάρα αξίας 1.500 ευρώ του Έλληνα κατασκευαστή ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΥΛΙΔΗ, καθώς και προσκλήσειςστο 32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, στο 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, στον ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ CASTELLAMAREDISTAMPIAστην ΝΑΠΟΛΗ της ΙΤΑΛΙΑΣ και στο 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, η ΚΑΡΥΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, με ΄Β  ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΣΟΥΚΑΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και με ΄Γ ΒΡΑΒΕΙΟ ο ΚΛΕΩΠΑΣ  ΠΑΥΛΟΣ. Ά Έπαινο κέρδισε ο ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ, ΄Β Έπαινο κέρδισε ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΄Γ Έπαινο κέρδισε ο ΡΕΤΙΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗΣ και πολλοί επίσημοι των Δημοτικών Αρχών της περιοχής και της Περιφέρειας.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (Σεμινάρια-Διαλέξεις-Συναυλίες-Διαγωνισμοί), έγιναν στους χώρους του εκπληκτικού Ξενοδοχείου NEVROSHOTEL, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα.

 

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών

 

ΣΤΕΛΙΟΣ  ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με «ομπρέλα» το ΕΒΕ ξεκινούν μηνύσεις και αγωγές κατά του ΟΑΕΕ
Επόμενο άρθρο Τα Ρετάλια, η Δικαίωση και το Τέλος(;) της Ιστορίας - Γράφει ο Αριστ. Χρ. Τέγος