Απόλυτος σεβασμός στις ανάγκες των δημοτών


Μένουμε πραγματικά κατάπληκτοι από τα απίθανα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο δήμαρχος Σοφάδων, αναλύοντας με το δικό του τρόπο την σαφή επιχειρηματολογία που καταθέσαμε για το «δανεικό» έργο της Δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένει θιασώτης μιας απλά διαχειριστικής αντίληψης που θέλει αυτοδιοίκηση-λογιστή και όχι αυτοδιοίκηση με όραμα.
Προφανώς και τον βόλευε το «φως» της δημόσιας αντιπαράθεσης να παραμείνει κλειστό. Προφανέστατα εξέλαβε την πολιτική ευγένεια ως πολιτική αδυναμία. Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Παπαδόπουλε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δεχτήκατε μια στείρα αντιπολίτευση. Σας δώσαμε τα περιθώρια στην έναρξη της θητείας σας, ουκ ολίγες αποφάσεις εγκρίθηκαν ομοφώνως, αλλά πολύ σύντομα διαψεύσατε κάθε προσδοκία των συνδημοτών. Πίστωση χρόνου, τέλος.

Αποδείξατε ότι δεν μπορείτε να κινηθείτε πέραν της λογιστικής αντίληψης. Και ο Δήμος Σοφάδων, οι συνδημότες μας του μόχθου και του καθημερινού αγώνα, έχουν ανάγκη πολλά περισσότερα.
Η δημόσια κριτική σας ενοχλεί αφάνταστα. Την αντεπεξέρχεστε με αόριστες και άναρθρες κραυγές. Και κατά την προσφιλή σας τακτική για την «ταμπακιέρα» ούτε λέξη. Σιωπή.

Επιμένετε στις ιδιαιτερότητες της πόλης των Σοφάδων, όπου εδώ και δυόμισι χρόνια τις αντιμετωπίζετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: Δεν κάνετε απολύτως τίποτα!!! Παρακολουθείτε από μακριά, αρνείστε να ασχοληθείτε, φοβούμενος το όποιο πολιτικό κόστος. Εμείς κ. Παπαδόπουλε δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Κοιτάξαμε το πρόβλημα κατάματα. Σταματήστε λοιπόν να κρύβεστε και πάρτε θέση έστω κι αν κάποιοι πικραθούν. Αλλά σας διακατέχει βλέπετε το άγχος των επόμενων εκλογών. Απλά κατηγορείτε τους προηγούμενους και περιμένετε τους επόμενους να δώσουν λύσεις.

Το αποκορύφωμα της ανύπαρκτης επιχειρηματολογίας του Δημάρχου έρχεται με κραυγές περί «παραπολιτικής, ίντριγκας, λασπολογίας» κλπ.
Ο κ. Παπαδόπουλος κρίνει προφανώς «εξ ιδίων τα αλλότρια», μιας και διαθέτει ένα «πλούσιο παρελθόν» ως κομματικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε βουλευτικά γραφεία και με μηχανισμό, όλα όσα μας επισυνάπτει. Φιλότιμη η προσπάθειά του να το διαγράψει. Απλά, δεν γίνεται.
Ο Δήμος Σοφάδων χρειάζεται πράξεις και έργα, τα οποία θα σέβονται τις ανάγκες των πολιτών και του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος. Χρειάζεται επίσης διοίκηση η οποία να διαθέτει όραμα για το αύριο, κοινωνικό πρόσωπο και φροντίδα για τον δημότη. Να βρίσκεται κοντά στο δημότη τούτες τις δύσκολες στιγμές. Να ξαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας. Να ξαναζωντανέψει η χαμένη συλλογικότητα. Να ξαναβρούν οι νέοι μας την ελπίδα και την προοπτική.

Μοναδικό μας όραμα είναι να δώσουμε μία νέα πνοή στον Δήμο Σοφάδων. Σκοπός μας είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Με δράσεις και προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες, που θα στοχεύουν απευθείας στην ανακούφιση των συμπολιτών μας. Προτάσεις που θα παρουσιαστούν αναλυτικά. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Και γι’ αυτές θα κριθούμε.

Αθανάσιος Σκάρλος
Δημοτικός Σύμβουλος Σοφάδων

 

Προηγούμενο άρθρο Κύπρος και μεταπολίτευση: τους επανέφεραν για να την ξεπουλήσουν
Επόμενο άρθρο Ξυπνούν οι μνήμες για τη μαύρη επέτειο του Ιουλίου 1974 στην Κύπρο - Γράφει ο Δ. Βερρίλης