Απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή Παύλου Σιούφα στη βουλή


Ο Βουλευτής Καρδίτσας Παύλος Σιούφας μίλησε την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 στη Βουλή κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και μεταξύ άλλων είπε:

…..Επιτρέψτε μου όμως να διατυπώσω και ωρισμένες ακόμη σκέψεις μου.

Είναι καιρός επιτέλους να λειτουργήσει σωστά το Σύνταγμα και η εκτελεστική εξουσία να διαχωρισθεί από την νομοθετική και να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους οι εξουσίες του Συντάγματος, αφού δεν μπορεί ο ελέγχων να είναι και ελεγχόμενος.

Έχει επίσης υποχρέωση η Κυβέρνηση να ορίσει τον αριθμό των βουλευτών της επόμενης βουλής σε 200.

Ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έδειξε σαφή δείγματα των προθέσεών του να κοπούν και να περιοριστούν οι σπατάλες του κράτους.

Προτείνω λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και σαν δείγμα συμβολισμού, να καταργηθούν οι πάσης φύσεως δαπάνες που επιβαρύνουν την Πολιτεία για τους τέως υψηλούς Πολιτειακούς αξιωματούχους, εκτός βέβαια εκείνων απ’ αυτούς που είναι και σήμερα βουλευτές.

Από κανένα δεν κινδυνεύουν για να τυγχάνουν αστυνομικής προστασίας και δεν χρειάζεται να έχουν γραμματείς αμειβόμενους απ’ το Κράτος και ούτε χρειάζονται γραφεία μέσα ή έξω απ’ τη Βουλή. 

Αν χρειαστεί η Πατρίδα, ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η Κυβέρνηση, ή ο Πρόεδρος της Βουλής τις συμβουλές τους, τότε είμαι βέβαιος ότι όλοι αυτοί θα σπεύσουν να τις δώσουν απλόχερα.

Αυτό που σήμερα συμβαίνει ίσως υπό άλλες συνθήκες θα ήταν κατανοητό. Οι έκτακτες, όμως, συνθήκες της παρούσης οικονομικής συγκυρίας, επιβάλλουν δραστική συρρίκνωση των δαπανών λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Οι δαπάνες αυτές σήμερα δείχνουν και είναι πολυτελείς.

Εχοντας στο μυαλό μας τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αλλά και το παράδειγμα του πρωθυπουργού, έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον να περιορίσουμε παντού και σε όλα τα επίπεδα, τις σπατάλες του Κράτους. Αυτό επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ σήμερα για την σωτηρία της Πατρίδας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων ΟΣΔΕ 2012 από Τρίτη 10-07-2012
Επόμενο άρθρο ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑΣ - Από τους αγρότες της Καρδίτσας