Απόφαση της Διοίκησης του ΣΠΑΚ


Η Διοίκηση του ΣΠΑΚ αποφάσισε να μη κατέβει να αγωνισθεί για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας με την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ , θέλοντας με αυτό το τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η πολιτεία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ταυτόχρονα να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε  οι ερασιτεχνικές ομάδες και πρωτίστως οι επαρχιακές .

Ταυτόχρονα να κρούσουμε το κώδωνα του κινδύνου στους τοπικούς φορείς , Περιφέρεια , Αντιπεριφέρεια  , Δήμο ότι  πρέπει να στηρίξουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό .

Η πολιτεία έχει αδιαφορήσει τα τελευταία χρόνια για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό , όπως είναι το βόλεϊ και αλλά ερασιτεχνικά αθλήματα μη καταβάλλοντας τις κρατικές θεσμοθετημένες επιχορηγήσεις . Το μονό που κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι να αδιαφορεί και να  μοιράζει  τα χρήματα και τα έργα με βάση την εκλογική περιφέρεια του κάθε υφυπουργού αθλητισμού .

Οι μετακινήσεις των ομάδων που με βάση της προκήρυξης  έρχονταν από την ομοσπονδία ,έχουν σταματήσει και οφείλεται στο γεγονός ότι η οικονομικοί πόροι από την πολιτεία έχουν μειωθεί σημαντικά πάνω από 70% .

Πως μπορεί να στηριχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όταν και αυτοί οι  ελάχιστοι πόροι  έχουν εξαφανιστεί (διανύουμε την τρίτη χρόνια χωρίς κρατική επιχορήγηση και ελάχιστα έξοδα μετακίνησης μηδέν τη χρόνια που διανύουμε ) .

Ακόμα και η απαλλαγή που υπάρχει για αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν και να έχουν  ένα όφελος  έχει και αυτό σταματήσει .

Όλα στο βωμό του επαγγελματικού αθλητισμού .                                     Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να ζήσει γιατί είναι το κύτταρο της νεολαίας που εμείς σαν ΣΠΑΚ την θέλουμε μαζί μας .

Πόσο μπορούμε ακόμα να αντέξουμε , δε θα μπορούσε ο υφυπουργούς αθλητισμού να βρει τρόπο να τον ενισχύσει  μέσα από πηγές  όπως ο ΟΠΑΠ .

Σε τοπικό επίπεδο  καλούμαι τους φορείς που αναφέρουμε παραπάνω και την τοπική κοινωνία να βρει τρόπους να στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού , που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο , χρήμα , γιατί έχουν συνειδητοποίηση ότι προσφέρουν στη νεολαία . Δεν αναφερόμαστε μονό σε οικονομικά δεδομένα αλλά οι βοήθεια μπορεί να είναι και ηθική .

Τέλος επιλέξαμε τον συγκεκριμένο αγώνα με το σκεπτικό ότι η κίνηση μας  δεν επηρεάζει αγωνιστικά το πρωτάθλημα .

Ευχή μας είναι να ακουστεί η φωνή μας και να σωθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που είναι το μέλλον σε μια κοινωνία που χάνει τα οράματά της .

 

ΤΟ  Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Διατηρείται στη θέση του ο Β. Χαλάτσης - Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση στην Περιφέρεια για έργα Υγείας στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας