Αρνητική εξέλιξη για το ΤΕΙ Δασοπονίας


Δεν θα καταργηθούν φέτος και άλλα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ πέραν από τα  24 τμήματα που καταργήθηκαν πέρσι από τον Γ. Πανάρετο, δήλωσε στις 6/3 στο esos.gr (τη διαδικτυακή πύλη καθημερινής ενημέρωσης για την παιδεία) ανώτατη εγκυρότατη πηγή του υπουργείου Παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι το Μηχανογραφικό Δελτίο που θα συμπληρώσουν  οι υποψήφιοι θα είναι το ίδιο με πέρσι  με εξαίρεση τη  Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), η οποία θα επανενταχθεί στις σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου για τους υποψηφίους ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄)και στα τμήματα των τομέων όπου περιλαμβάνονται οι υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές για τους υποψηφίους ημερήσιων ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄).

Έγκυρες πληροφορίες

Όταν λοιπόν η «Γνώμη» (έπειτα από έγκυρες πληροφορίες που είχε) με δημοσίευμά της ήδη από τις 17 Φεβρουαρίου αλλά και με προηγούμενα και επόμενα σχόλιά της, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα… οι φορείς του νομού αντί να ενεργοποιηθούν περί άλλων τύρβαζαν. Και όταν η «Γνώμη» ανακάλυψε την προφορική μεν, δέσμευση δε, της τότε Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου στον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Καρανίκα για την όχι μόνο διατήρηση αλλά και αναβάθμιση  του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, κανείς δεν προσπάθησε να αποσπάσει την ίδια δέσμευση και για το ΤΕΙ της Καρδίτσας. Πιθανότατα το μέλλον του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας να ήταν προδιαγεγραμμένο από την προηγούμενη χρονιά που δεν δέχθηκε φοιτητές και έτσι… θεωρήθηκε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω προσπάθειας.

Ο κ. Παπαδόπουλος

Δηλώσεις για την αρνητική αυτή εξέλιξη που πιθανά να σηματοδοτεί την κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος, έκανε στη «Γνώμη» ο Διευθυντής του ΤΕΙ Λάρισας – Παραρτήματος Καρδίτσας κ. Γιάννης Πασπαδόπουλος. Αναλυτικά:

«Με αφορμή πολύ πρόσφατο δημοσίευμα στην παρακάτω ιστοσελίδα, όπου από πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το ΥΠΔΒΜΘ, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι στο φετινό μηχανογραφικό θα συμπεριληφθούν όλα τα Τμήματα που είχαν ενταχθεί και πέρσι, εκτός των 24 Τμημάτων, στα οποία περιλαμβανόταν και το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π.
(http://www.esos.gr/δημοσια-εκπαιδευση/τριτοβάθμια/item/27713-δεν-καταργούνται-τμήματα-πανεπιστημίων-και-τει—-το-ίδιο-με-πέρσι-το-μηχανογραφικό.html) και παράλληλα με την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, η Διοίκηση του Παραρτήματος Καρδίτσας, σε άμεση συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π. και μέλη Ε.Π. του Τμήματος, αποφάσισαν να προβούν ΑΜΕΣΑ στη σύνταξη και αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό ΠΔΒΜΘ (με κοινοποίηση στον Αν. Υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο και Ειδικό Γραμματέα κ. Β. Παπάζογλου), δια μέσω του ΤΕΙ Λάρισας. Με την επιστολή αυτή του Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π., που ήδη είναι έτοιμη, ενημερώνεται ο νέος Υπουργός για το θέμα της ΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ της πρώην Υπουργού ΠΔΒΜΘ για τη μη εισαγωγή φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π. του Παραρτήματος Καρδίτσας, ενώ παρατίθενται και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τμήματος αυτού, καθώς επίσης και η ένταξή του στη νέα Σχολή ΣΤΕΠ με έδρα την Καρδίτσα. Έτσι ζητείται από τον κ. Υπουργό να αποφασίσει την ένταξη του Τμήματος αυτού στο νέο μηχανογραφικό δελτίο και την εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π. κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.Βέβαια η παραπάνω ενέργεια αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων δράσεων που έχουν γίνει για την επίτευξη των στόχων του Παραρτήματος Καρδίτσας, όπως πχ. η συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο (αν. υπουργό) και κ. Παπάζογλου (ειδικό γραμματέα), μαζί με τους κ.κ. Πρόεδρο (κ. Ι. Κόκκορα) και Αντιπρόεδρο (κ. Π. Υψηλάντη), παρουσία του πρώην Υφυπουργού κ. Σπ. Ταλιαδούρου (που αξίζει να τονιστεί ότι βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παραρτήματός μας), αλλά και η επίτευξη της απόφασης της Γ.Σ. του ΤΕΙ Λάρισας για τη δημιουργία της Σχολής ΣΤΕΠ, όπως προαναφέρθηκε και πολλών άλλων.. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην αντίθετη περίπτωση, δηλ. της μη εισαγωγής φοιτητών για 2η συνεχή χρονιά, το πρόβλημα για το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π. θα είναι πολύ μεγάλο -εφόσον αυτό θα ισοδυναμεί με κατάργησή του- αλλά αυτό πιθανόν να έχει αρνητικό αντίκτυπο και για το μέλλον και των υπόλοιπων 3 Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας. Ευελπιστούμε όμως ότι ο μεγάλος αγώνας  που έχει γίνει από τον περασμένο Μάιο, απ’ όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Παραρτήματος Καρδίτσας, με συμπαραστάτες όλη την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, τις αρχές της Πόλης και ορισμένων πολιτικών, θα έχει αίσια κατάληξη». Σίγουρα δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από κανέναν και οι ενέργειες μας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος!!»

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας χθες της ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τους μαθητές του 5oυ Γενικού Λυκείου Καρδίτσας συνάντησαν στη Βουλή οι Βουλευτές Καρδίτσας Μ. Θεοχάρη Σπ. Ταλιαδούρος και Κ. Τσιάρας