Αρνητικό το κλίμα για δωρεές… ωστόσο θα ξανασυζητηθεί


Για το έγγραφο – αίτημα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) που κάνει λόγο για παράταση της προθεσμίας των 5 ετών που είχε συμπεριληφθεί στους όρους της δωρεάς του ακινήτου των 7 στρεμμάτων που έγινε από το Δήμο προς το Ελληνικό Δημόσιο (ΥΠ.ΕΣ) για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, ενημέρωσε χθες το σώμα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός. Συγκεκριμένα η ΚΕΔ ζήτησε παράταση έως το 2017 καθώς όπως ανέφερε εντός του έτους θα πρέπει να συνταχθούν τα τεύχη της Α’ φάσης του διαγωνισμού για το έργο που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ μαζί με άλλα 6 αντίστοιχα κτήρια και θα πρέπει να έχουν λυθεί όλα τα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά ζητήματα ενώ και ο σκοπός της δωρεάς δεν έχει αλλάξει. Ο κ. Παπαλός ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου για το αν θα ξεκινήσει ένα διάλογο με την ΚΕΔ, ωστόσο όπως επισημάνθηκε από συμβούλους αλλά και ο ίδιος υπογράμμισε «δεν είναι εποχές για δωρεές». Από την πλευρά του ο κ. Τέγος ανέφερε ότι όταν συζητήθηκε το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν άλλες οι συνθήκες, οι οποίες έχουν αλλάξει εντελώς και υπογράμμισε την ανάγκη να περάσει ξανά στα χέρια του δήμου το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο χαρακτήρισε «φιλέτο». Επεσήμανε δε, ότι στη σημερινή εποχή που αμφισβητούνται τα πάντα στον δήμο και το κράτος εκποιεί τα πάντα, θα είναι παράλογο να δοθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και μετά από λίγο να εκποιηθεί από το ίδιο το κράτος. Ωστόσο στη χθεσινή συνεδρίαση δεν ελήφθη καμία απόφαση, αφού το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Άλλα θέματα

Το θέμα των υδρονομέων για την καινούρια αρδευτική περίοδο, απασχόλησε το σώμα, το οποίο και ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκινός. Ο κ. Μαρκινός ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του σώματος ώστε να προβεί με τη διαδικασία που ακολουθούνταν τα προηγούμενα χρόνια, στην πρόσληψη υδρονομέων, την οποία και έλαβε.

Ερωτήσεις Αρχοντή

Για το θέμα της επιτήρησης του Δήμου Καρδίτσας λόγω των οικονομικών του προβλημάτων, αλλά και για την οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται τελευταία ο νομός σε όλα τα επίπεδα, ρώτησε τον Δήμαρχο Καρδίτσας, ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Σ.Κ κ. Δημήτρης Αρχοντής. Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση ο κ. Παπαλός απάντησε πως δεν είχαν καμία ενημέρωση από κανέναν, ενώ υπογράμμισε πως η Επίτροπος τους συνέστησε να μην αποφασίζουν για δαπάνες σε κωδικούς που μπορεί να μην έχουν επιλεξιμότητα. Τέλος, αναφορικά με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων είπε ότι σχεδιάζεται κάποια ημερίδα στα τέλη Αυγούστου για την ανάδειξη του θέματος, για το ΤΕΙ Δασοπονίας, ότι έχει ήδη συγκροτηθεί η συντονιστική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις και για το Νοσοκομείο Καρδίτσας, ότι δηλώθηκε η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου για ότι αποφασιστεί προς την κατεύθυνση της παραμονής των κλινικών στον τόπο μας, στους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτό (κ.κ. Καρδαρά, Αθανασίου και Αδάμο).

Προηγούμενο άρθρο Αναδείχθηκαν οι προοπτικές φοίτησης στο Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Κ. Νούσιος: Η ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ της Ν.Δ. καταγγέλλει την ηγεσία του Υπ. Παιδείας