Ειδήσεις

Αρχίζει η συλλογή αιτήσεων σύνδεσης με το φυσικό αέριο στον Παλαμά


Άλλο ένα έργο φιλικό με το περιβάλλον αλλά και εξοικονόμησης  χρημάτων και ενέργειας ξεκίνησε στον Παλαμά. Από την Δευτέρα 22/10 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου και σύντομα αρχίζει και η κατασκευή του σταθμού αποσυμπίεσης. Η πρώτη φάση των εργασιών που προβλέπει 2,5kmαγωγού φυσικού αερίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί τους τελευταίους μήνες του χειμώνα και η χρήση του αερίου από τους κατοίκους του Παλαμά θα γίνει με την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου.

Στη πρώτη φάση του έργου θα κατασκευαστούν δυο αγωγοί. Ο πρώτος αγωγός θα είναι σε όλη την οδό Σουλιώτη, στη συνέχεια θα προχωρήσει δυτικά στην Μαντοπούλου και θα καταλήξει στον οδό Βουλγαροκτόνου. Ο άλλος κλάδος θα ξεκινήσει από την συμβολή των οδών Σουλιώτη και Παπάγου με κατεύθυνση ανατολικά μέχρι το ύψος του Κέντρου Πολλαπλών χρήσεων, στη συνέχεια θα πάει νότια μέχρι την Γουλιανού και θα συνεχίσει μέχρι την Μακεδονομάχων.

Η μελλοντική επέκταση του δικτύου θα γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το τέλος του 2018 απαλλάσσει κάθε σύνδεση από την καταβολή των τελών σύνδεσης, γι’ αυτό καλούνται όσοι επιθυμούν να συνδεθούν να έρθουν στον Δήμο από την Δευτέρα 29/10 να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στο Δημαρχείο. Οι κάτοικοι που θα έρχονται για τις αιτήσεις σύνδεσης θα πρέπει να γνωρίζουν την ΝΕΑ αρίθμηση των οικιών τους. Να σημειώσω πως οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.edathess.gr.

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στο 5ο Καραγκούνικο Αντάμωμα
Επόμενο άρθρο Nέους ηλικίας 17-20 χρονών αναζητά ο Δήμος Καρδίτσας