Αρχίζουν τα μαθήματα για βιολογική καλλιέργεια, περιβάλλον και υγεία


Από την προσεχή Πέμπτη 14-5-15 και ώρα 7.00 μ.μ. αρχίζουν οι ανοικτές συναντήσεις – συγκεντρώσεις στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ με  μαθήματα και εργαστήρια (πρακτική εφαρμογή) για θέματα  βιολογικής καλλιέργειας, περιβάλλοντος και υγείας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια  που γίνεται με τη συμβολή και άλλων γεωπόνων καθώς και επιστημόνων διάφορων ειδικοτήτων, ώστε να δοθούν πρακτικές γνώσεις στους ανθρώπους που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη γη, προσπαθώντας  να γίνουν αυτάρκεις καλλιεργώντας το δικό τους κήπο, αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις και να προβληματιστούν γύρω από θέματα περιβάλλοντος και υγείας.

Πέρσι, 2014, πραγματοποιήθηκαν περί τις 15 συναντήσεις, με συμμετοχή ανθρώπων όχι μόνο από την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και από άλλες περιοχές του νομού μας. Για φέτος οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν πολύ περισσότερες, καθότι δημιουργήθηκε στεγασμένος χώρος, όπου μπορούν να γίνουν τα μαθήματα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μπορούμε κατά συνέπεια να μιλάμε για πραγματοποίηση μαθημάτων και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ακόμη και του χειμώνα, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον αφού ο χώρος μπορεί να θερμαίνεται.

Οι συναντήσεις είναι υπαίθριες, όταν ο καιρός είναι καλός και στον στεγασμένο χώρο όταν ο καιρός είναι άστατος, πραγματοποιούνται στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων και μπορούν να πάρουν μέρος, εκτός από τους καλλιεργητές των κήπων και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος  πολίτης της Καρδίτσας,

Στις εφημερίδες της προσεχούς Πέμπτης θα ανακοινωθούν τα  θέματα που θα συζητηθούν, οι ομιλητές και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις.

Η πρόσβαση στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ είναι εύκολη: υπάρχει ασφαλτόδρομος μέχρι το κτήμα, το οποίο  βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης και σε απόσταση 700 μέτρων από την συνοικία Αγ. Παντελεήμονα, και τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση sovasil4@otenet.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : Πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός κατήφορος