Ασημίνα Σκόνδρα: Γκρεμίζει εύκολα όποιος δεν έχει χτίσει ποτέ


 

Θυμό και απογοήτευση, στους Καρδιτσιώτες και γενικότερα στους Θεσσαλούς, προκάλεσαν,  τόσο οι δηλώσεις  του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, όσο και των παριστάμενων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, που ταυτίστηκαν απόλυτα  μαζί του.

Το μόνο «θετικό»,  που προέκυψε από την επίσκεψή του, ήταν ότι κατέθεσε τη λύπη του, για τα σκληρά μέτρα που παίρνει η κυβέρνησή του, εις βάρος των αγροτών.

Διότι, όσον αφορά τα δύο μεγάλα έργα του Νομού, Ε-65 και Αχελώος, που χρόνια οι Καρδιτσιώτες πασχίζουν να υλοποιηθούν και που –όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε βρίσκονταν σε  ένα πολύ καλό σημείο-, δυστυχώς επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας.

Για τον Ε65, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση και κανείς δεν ξέρει τη τύχη του, αφού εδώ και 8 μήνες, λόγω της υποχρηματοδότησης, οι εργασίες έχουν ατονήσει δραματικά.  Και θλίβεται κανείς πραγματικά, αν σκεφτεί τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση Σαμαρά, για να ξεκινήσουν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της Χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Ε65.

Αντίθετα ο κ.Τσιρώνης, ήταν ξεκάθαρος, για τα έργα του Αχελώου, δηλώνοντας ρητά, ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή, που θα αποφασίσει τι θα μείνει και τι θα γκρεμιστεί, από τις ήδη υπάρχουσες υποδομές.

Απορρίπτεται δηλαδή κατηγορηματικά από την κυβέρνηση, η μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, κάτι το οποίο, θα συμπαρασύρει και τα έργα Μεσοχώρας και Φράγματος  Συκιάς.

Η αλήθεια είναι , ότι αυτή την εξέλιξη θα έπρεπε να την περιμένουμε, διότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχελώο ήταν γνωστές και πολλές φορές στο παρελθόν, είχαμε αντιπαρατεθεί με τους υπερευαίσθητους  οικολογούντες, που βρίσκονταν στους κόλπους του.

Η μόνη ξεκάθαρη θέση και στάση για τον Αχελώο, ήταν της ΝΔ., γι΄αυτό  άλλωστε, όταν  κυβερνούσε τα έργα ξεκινούσαν και όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση σταματούσαν.

Η προσπάθεια να πείσουμε, ότι το έργο είναι περιβαλλοντικό, ενεργειακό, αναπτυξιακό, υδρευτικό,  αρδευτικό, κοινωνικό και οικονομικό,  έπεφτε πάντα στο κενό.

Αγνοούν παντελώς στο ΣΥΡΙΖΑ, τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής και των κατοίκων της, που χωρίς να ζημιώνει κάποια άλλη, επιδιώκει να λύσει χρόνια προβλήματα, και να εξασφαλιστεί για τη Θεσσαλία το σήμερα και το αύριο.

Αδιαφορούν για το όφελος, που θα έχει η εθνική οικονομία από τα έργα του Αχελώου, όπως και για την αγροτική παραγωγή, αλλά και για την υγεία των Θεσσαλών, που μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, αναγκάζονται να πίνουν νερό από υπόγειες γεωτρήσεις, εμπλουτισμένο με γερή δόση καρκινογόνων ουσιών.

Όλοι αγαπάμε το περιβάλλον αλλά αναπόσπαστο μέρος αυτού είναι  κυρίως ο άνθρωπος και πρέπει να εξασφαλιστεί η ζωή του και η ποιότητά της.

Αδιαφορούν για τα ενεργειακά οφέλη από το έργο της Μεσοχώρας, το οποίο μετά από 13 χρόνια, η ΝΔ το 2014 το προχώρησε και είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία. Αυτό σημαίνει, παραγωγή πράσινης ενέργειας ίση με το 10% της παραγόμενης ενέργειας της Χώρας. Σημαίνει οικονομικό όφελος πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ελλάδα.

Μόνο να γκρεμίσουν σκέφτονται στο ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφή και η ισοπέδωση, τους εμπνέει και τους εξιτάρει.

Δεν τους είπε κανείς, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να οικοδομούν πάνω σ΄αυτά που βρίσκουν από τους προηγούμενους;

Ότι αυτά που μέχρι σήμερα κτίστηκαν, είναι πληρωμένα από τον ελληνικό λαό;

Ότι για τα έργα του Αχελώου έχουν ξοδευτεί 650 εκατ. ευρώ, που σήμερα μεταφράζονται σε 1,5 δις, από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Ότι η κατασκευή του έργου  έχει φτάσει στο 80%;

Ότι αν υποθέσουμε πως το γκρεμίζουν, χρειάζονται πολύ περισσότερα για αποκατάσταση της περιοχής, απ΄ότι για να αποπερατωθεί;

Μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα απ΄όλα αυτά ή να αδιαφορούν.

Εκείνο όμως που πρέπει να μάθουν και να εμπεδώσουν καλά, είναι ότι οι Θεσσαλοί, οι Δυτικοθεσσαλοί  και κυρίως οι Καρδιτσιώτες, δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να αφανίσει  κάθε  προοπτική για το μέλλον του τόπου μας.

Ενωμένοι με τους Φορείς, την Αυτοδιοίκηση  τους πολιτικούς και όλες τις κοινωνικές τάξεις, που νοιάζονται πραγματικά για τη περιοχή μας  και την πρόοδό της, θα υπερασπιστούμε κάθε αναπτυξιακό έργο και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο και καλύτερο.

Θα αντιταχθούμε  δυναμικά στα ισοπεδωτικά σχέδια  των Τσίπρα-Καμμένου πριν μας αφανίσουν οριστικά.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Παύση μετακινήσεων βοοειδών στην επικράτεια της χώρας λόγω Οζώδους δερματίτιδας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο