Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Δεν είναι εφιάλτης είναι πραγματικότητα


Υπάρχουν στιγμές, που αναρωτιέσαι…. είναι πραγματικότητα αυτά που ζω; Αυτή η διαλυμένη χώρα, είναι η πατρίδα μας; Αυτός ο θίασος που κυβερνά, είναι δυνατόν να αποφασίζει για τη τύχη μας;

Με όλα αυτά που ζούμε, βλέπουμε και ακούμε, είναι δυνατόν να καθόμαστε ακόμα στους καναπέδες μας;

Πόση κοροϊδία μπορούμε ακόμα να αντέξουμε οι Έλληνες; Αλλά και πόσο θράσος μπορεί να έχουνε οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν οι καταστάσεις δεν ήταν τόσο τραγικές, θα μπορούσε κανείς να διασκεδάζει με τους γραφικούς, που αφού πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν.

Όπως έγινε χθες που ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, εναντίον της πολιτικής της  κυβέρνησης!

Την ίδια στιγμή όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους πολίτες να πανηγυρίσουν μαζί της, για την «εθνική επιτυχία» της απόφασης του Eurogroup, για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και το χρέος.

Δεν εξηγεί όμως, στον ελληνικό λαό τι σημαίνει το 3,5% πλεόνασμα, που συμφώνησε και ότι αυτό απαιτείται για πέντε ή και για δέκα χρόνια.

Γιατί δε λέει, ότι σημαίνει και άλλα μέτρα, όπως μειώσεις συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο, επιπλέον φορολογία και πολλά άλλα δυσβάσταχτα;

Τέτοιου μεγέθους πλεονάσματα με ύφεση, μόνο με τέτοια μέτρα μπορούν να εξοικονομηθούν.

Διότι ανάπτυξη, μ’ αυτή την κυβέρνηση, είναι γνωστό, ότι δεν μπορεί να υπάρξει.

Όχι μόνο γιατί είναι ανίκανη, αλλά είναι και βαθιά ιδεοληπτική.

Ο ίδιος ο Δ. Παπαδημητρίου, Υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει το ανεκδιήγητο: «η υψηλή φορολογία, δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Αλλά και ο σύντροφος αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Τσιρώνης, κατηγορεί την μείωση της φορολογίας, ως νεοφιλελεύθερο μέτρο και ούτε λίγο ούτε πολύ,  ρίχνει ευθύνες στον Σαμαρά, για τη μείωση της φορολογίας.

Υπάρχει λογική; Υπάρχει προοπτική; Υπάρχει σωτηρία;  Όχι. Απλώς έχουμε μπλέξει άσχημα.

Και δεν είναι μόνο η οικονομία. Τα αστικά κέντρα κάθε λίγο καίγονται, με διάφορες  αφορμές, όπως προχθές που οι κουκουλοφόροι τα έσπασαν πάλι, για να τιμήσουν δήθεν τη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Σπέρνουν τον τρόμο στους πολίτες. Καταστρέφουν περιουσίες. Καίνε, σπάνε , βρίζουν, λεηλατούν και η κυβέρνηση ανέχεται την ανομία και παροπλίζει τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε σημείο μηδέν, με τους Τούρκους Βουλευτές να δηλώνουν ότι θα βάλουν την τούρκικη σημαία στα ελληνικά νησιά, αλλά ο έλληνας Υπουργός Άμυνας, διοργανώνει εκδρομές, αλλάζει στρατιωτικές στολές, ικανοποιώντας πιθανά απωθημένα του και παράλληλα, επιδιώκει στο μέγιστο βαθμό την προσωπική του προβολή.

Την ώρα δε, που ο σουλτάνος Ερντογάν εκτοξεύει την μια απειλή μετά την άλλη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά την 5νθήμερη στην Κούβα, πήγε στα Ιεροσόλυμα και δεν θα παραλείψει να ενημερωθεί, για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου.

Παντελή έλλειψη ευθύνης, καθόλου σοβαρότητα, καμία ελπίδα.

Η μόνη διέξοδος στα μαύρα αδιέξοδα, που δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι εκλογές.

Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για όλους, ακόμα και για την κυβέρνηση Τσίπρα.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Λιγότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες - στήριξη της επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθρο Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο σε ψηφιακές δεξιότητες