Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Διχασμός – διάλυση- οπισθοδρόμηση … και στην Παιδεία


«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας θεσμός, που ιστορικά εκφράζει μια συγκρουσιακή συνύπαρξη», Πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Παιδείας. Λόγια που καλλιεργούν, διχασμό και αντιπαλότητα  στα νεαρά ελληνόπουλα, σε μια  ευαίσθητη ηλικία. Λόγια που καταδεικνύουν, ότι η πρώτη φορά αριστερά του Τσίπρα, ακολουθεί πιστά τη μεθοδολογία «διάλυση, διχασμός, φτωχοποίηση και οπισθοδρόμηση», της ελληνικής κοινωνίας ,ώστε έτσι να εξασφαλιστεί η μακροημέρευσή τους στην εξουσία.  Η συνταγή  αυτή πρέπει, κατά την αριστερή τους αντίληψη, να εφαρμοστεί και  στη νεολαία, στα Πανεπιστήμια, στην Παιδεία.

Οι σπουδαστές με δεδομένο την νεανική τους ορμή, όταν είναι ενωμένοι καθίστανται άκρως επικίνδυνοι.

Γι΄αυτό πρέπει κατά τον Τσίπρα και την παρέα του, να συγκρούονται, να υπάρχει μεταξύ τους πόλωση και ένταση, να οδηγούνται πίσω,  αντί μπροστά.

Δεν περιορίζεται μάλιστα η κυβέρνηση απλώς σε δηλώσεις, αλλά επιχειρεί και με τη βούλα του Νόμου, να εκθεμελιώσει εκ βάθρων, όποια σωστή μεταρρύθμιση, είχε συντελεστεί στην παιδεία κατά το παρελθόν.

Το Νομοσχέδιο που προωθούν, επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες :

– Επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο και την δικαιοδοσία των αποφάσεων στο Πρυτανικό Συμβούλιο.

Επανερχόμαστε δηλαδή στην μετατροπή των Ιδρυμάτων, σε χώρους παρανομίας, να καίνε να γκρεμίζουν και να σπάνε με την κάλυψη του ασύλου.  Το οποίο άσυλο εκμεταλλεύονταν και παράνομοι και κάθε είδους κακοποιά στοιχεία.

  • Ενισχύει τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, αφού επαναφέρουν τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και αλλάζουν τον τρόπο εκλογής, των πρυτανικών αρχών. Δηλαδή οι φοιτητές – εκπρόσωποι των παρατάξεων, να συνδιοικούν, να συναποφασίζουν και σύμφωνα με το κοινό μυστικό, να συναλλάσσονται για μαθήματα, βαθμούς, μεταπτυχιακά κ.λ.
  • Καταργεί θεσμούς, που περιφρουρούσαν τη διαφάνεια και συνέβαλαν τα μέγιστα, στη λογοδοσία.
  • Πλήττει ευθέως το αυτοδιοίκητο των ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.
  • Υποβαθμίζει ποικιλοτρόπως τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
  • Παύει κάθε κίνητρο για διδασκαλία.

Η αριστερή τους ιδεοληψία, η ανυπαρξία στρατηγικής, η απόλυτη ανικανότητα και η κοντόφθαλμη λογική τους, φέρνουν την πλήρη οπισθοδρόμηση  και στη Παιδεία.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως, να βγει από το τέλμα και να προχωρήσει μπροστά το ταχύτερο δυνατόν, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν βάλει όπισθεν και τη γυρίζουν ολοταχώς  προς τα πίσω, σε όλους τους τομείς.

Η Παιδεία για μας στη ΝΔ, είναι Εθνικός και κομβικός τομέας  και τα Ιδρύματα της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελούν το σημαντικότερο εφαλτήριο για τους νέους μας.

Στόχος μας, τα Πανεπιστήμιά μας να είναι ποιοτικά, ελεύθερα, ανταγωνιστικά και να δίνουν ουσιαστική προοπτική στα παιδιά μας.  Όχι πεδία ιδεολογικής και συχνά φυσικής σύγκρουσης.

Θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον είναι οι νέοι μας. Γι΄αυτό οφείλουμε να διαμορφώσουμε εκείνο το περιβάλλον, που θα τους επιτρέψει να πάρουν τη ζωή τους, την οικονομία και την πρόοδο της χώρας μας, στα χέρια τους.  Να συνδεθούν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με την αγορά εργασίας, ώστε να δουλέψουν, να πετύχουν και να αναστήσουν την Ελλάδα. Να πάψει η μετανάστευση των πιο φωτεινών μυαλών, που χωρίς ίχνος ντροπής, κάποιοι τους αποκαλούν «προδότες».

Αυτές τις ημέρες τα ελληνόπουλα δίνουν το καλύτερό τους εαυτό στις πανελλήνιες.

Οι γονείς αγωνιούν  για την επιτυχίας των παιδιών τους, χωρίς να υπολογίζουν  τα υπέρογκα ποσά, που έχουν πληρώσει για την προετοιμασίας τους, πολλοί απ΄αυτούς με στερήσεις , και όλοι μαζί  ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στη ΝΔ έχουμε συναίσθηση του χρέους μας απέναντί τους και είμαστε αποφασισμένοι, να μην προδώσουμε τις επόμενες γενιές.

Όσο για την κυβέρνηση Τσίπρα, πολύ σύντομα θα βουλιάξει μέσα στις απάτες και τις αριστερές διχαστικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητές της.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

Πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Αλλαγή ημερομηνίας για την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου