Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Ελπίζω να προλάβουμε…


Το γεγονός ότι τρεις τουλάχιστον γείτονες, από Βορά και Ανατολή, Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, ταυτόχρονα, επισταμένα  και με επιμονή, προβάλλουν όλο και  πιο έντονα, το τελευταίο διάστημα, αξιώσεις,  που μέχρι πρότινος δεν διανοούνταν καν, ότι θα μπορούσαν να τις εκφράσουν δυνατά, δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο.

Η κατάλληλη στιγμή γι΄αυτούς, είναι τώρα, που η χώρα μας  μοιάζει  ακυβέρνητη, που βρίσκεται σε χείριστη οικονομική κατάσταση και που η εξουσιομανία των Τσίπρα – Καμμένου είναι τέτοια, που είναι ικανοί για την όποια υποχώρηση.

Χωρίς κανέναν φραγμό, στην εμμονή τους για την καρέκλα, ενέπλεξαν και την εξωτερική πολιτική της χώρας, την χρησιμοποίησαν, ανεύθυνα ως εργαλείο,  λόγω της κομματικής τους εσωτερικής ανάγκης, αλλά και  χωρίς ίχνος αυτογνωσίας, αφού είναι ανίκανοι να την υποστηρίξουν τόσο  πολιτικά  όσο και επιχειρησιακά.

Ο Τσίπρας, «τυφλός» από τον αριστερό διεθνισμό του και ο Καμμένος  «τσαμπουκάς»  με στολή παραλλαγής,   θεωρούν ότι κάποιοι θα τους ακούσουν στο εσωτερικό της χώρας και βασιζόμενοι στις διεθνείς συνθήκες,   δεν συσχετίζουν καν τις πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις,  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παραβλέπουν ακόμα ότι  ο Ερντογάν είναι ένας «διεθνής  παίκτης», με μεγάλη εμπειρία, με ριψοκίνδυνο  και απρόβλεπτο χαρακτήρα. Εισβάλει στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ, συγκρούεται με τις ΗΠΑ, προσβάλλει το Ισραήλ και αποκαθιστά εντυπωσιακά τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Πριν λίγες ημέρες, ελληνικό σκάφος στα Ίμια εμβολίστηκε από τουρκικό πολεμικό.  Άραγε τα Ίμια παραμένουν «γκρίζα ζώνη», ή έχει ξεκινήσει η διαδικασία τουρκοποίησής τους;

Πολεμικά τουρκικά πλοία εμπόδισαν πλοίο- γεωτρύπανο να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο επιτελάρχης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε,  ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα, παράλληλα με τις επιχειρήσεις στη Συρία και για μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο».

Ο Ερντογάν θέτει τον τουρκικό λαό σε ετοιμότητα επιστράτευσης.

Η Μέρκελ υποδέχθηκε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ,  προσφωνώντας τον «Μακεδόνα πρωθυπουργό».

Παράλληλα οι Τσάμηδες  διεκδικούν δικαιώματα, διαδηλώνοντας έντονα έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και ξεκίνησαν οδικώς για την Ελλάδα, ώστε να  επισκεφθούν τις «πατρογονικές τους εστίες.  Ξεθάρρεψαν βλέπεται αφού, όπως λέγεται, τους δώσαμε δύο θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο.

Μερικά από τα συμβάντα,  που αθροιζόμενα συνθέτουν μια κατάσταση επικίνδυνη και δυσοίωνη για την πατρίδα μας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα  και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ποιόν να εμπιστευτούν οι Έλληνες για να διαχειριστεί αυτή την έκρυθμη κατάσταση;

Το «θίασο» που έχουμε για κυβέρνηση;  Μα αυτοί «όπλισαν» τα χέρια του Ερντογάν  με το μεταναστευτικό.  Άνοιξαν τα σύνορα, εισέρρευσαν εκατομμύρια λαθρομετανάστες, προχώρησαν στην Ευρώπη,  που αναγκάστηκε σε συμφωνία με την Τουρκία και τώρα ο Ερντογάν πιέζει ακριβώς με τη συμφωνία αυτή, την Ελλάδα κυρίως,  αλλά και την Ευρώπη γενικότερα.

Τί μηνύματα στέλνει ο Τσίπρας, όταν δείχνει να υποχωρεί στα Σκόπια, ένα μικρό κρατίδιο; Πώς το εκλαμβάνει αυτό η Τουρκία, που είναι πολλαπλάσια σε δύναμη και πληθυσμό;

Δεν ξέρω βέβαια αν ο Τσίπρας  στηρίζεται στο Μαδούρο…..

Αλλά και τι ακριβώς κάνει στο εσωτερικό  της χώρας, η αριστερή μας κυβέρνηση;

Διχάζει  το λαό, το πολιτικό προσωπικό και επαναφέρει «εμφιλιοπολεμικές» καταστάσεις.  Λειτουργεί απολύτως τυχοδιωκτικά, πολώνει τεχνηέντως το κλίμα, για μικροπολιτικούς συριζαίϊκους  λόγους,  ρίχνοντας λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους, δημιουργώντας αγεφύρωτο χάσμα, μεταξύ  της Εθνικής αντιπροσωπείας.

Δικαιώνοντας πλήρως την άποψη ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός  αδίστακτων, δημαγωγών, πατριδοκάπηλων, εθνομηδενιστών.

Τώρα, τη στιγμή που είναι απαραίτητη όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, η ενότητα, η συνεννόηση, η ενιαία εθνική γραμμή.

Διότι η παρακμή, οι ανεύθυνες κυβερνήσεις,  ο διχασμός και οι κρίσεις  οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές,  είναι αποδεδειγμένο και ιστορικά καταγεγραμμένο,  ότι καταλήγουν σε εθνικές τραγωδίες.

Το μόνο που ελπίζω  είναι  να προλάβουμε …. να φύγουν το γρηγορότερο,  με εκλογές  όμως και όχι με επανάληψη  γεγονότων του  1974,  με την Κυπριακή τραγωδία.

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Μια ξεχωριστή ημέρα για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Δεσμεύτηκαν 67 εκ. για τις ζημιές στη Θεσσαλία