Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Μιλάει κι ο Τσίπρας για θέατρο


Γιατί δεν απάντησαν οι Κρήτες αγρότες  στον Τσίπρα  ότι:   «στο θέατρο εσύ είσαι ειδικευμένος πρωθυπουργέ».  Οι Κρητικοί  συνήθως  δεν μασάνε τα λόγια τους,  αλλά μάλλον ξαφνιάστηκαν οι άνθρωποι, από την εικόνα του θυμωμένου και αυταρχικού Τσίπρα, που χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι.

Οργίστηκε βλέπεται ο Τσίπρας και όταν οργίζεσαι βγαίνεις απ΄το ρόλο…

Θέατρο έπαιζε ο Τσίπας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και εκφωνούσε πύρινους  λόγους, για το δίκιο του αγρότη, ανεβασμένος στα τρακτέρ και τα αγροτικά,  θέατρο παίζει και τώρα, που πήγε στη Κρήτη να εκθέσει τα σχέδιά του, για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δύο χρόνια που είναι στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουν περάσει τι έχουν εισπράξει και τι έχουν πληρώσει.  Βιώνουν την φτώχεια και την απαξίωση που καθημερινά μεγαλώνει, όπως  μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο  και το κόστος παραγωγής.  Γνωρίζουν  επίσης και τι τους περιμένει  από δω  και  στο εξής,  με τις αποφάσεις  που έχει πάρει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, σχετικά με την υπερφορολόγηση  και τα ασφάλιστρα τους.

Το σχέδιο  του Τσίπρα  λοιπόν είναι ένα και μοναδικό.  Αφανισμός  όλων όσων παράγουν. Γιατί παραγωγή σημαίνει πλούτος, σημαίνει ευημερία, σημαίνει πολίτες που πατούν γερά στα πόδια τους.  Ο  Τσίπρας όμως, σαν γνήσιος ριζοσπάστης αριστερός, θέλει πολίτες εξαθλιωμένους, φοβισμένους και άβουλους,  να είναι καταθλιπτικοί, υπάκουοι και ευκολοδιαχειρίσιμοι.

Δύο χρόνια, γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για τη ανασυγκρότηση του κλάδου;

Γιατί δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά εργαλεία, για την μεταποίηση και εμπορία των γεωργικών προϊόντων;

Γιατί δεν αξιοποιούν τα 2,2 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία εγγειοβεβλιωτικών έργων, στους αναδασμούς.

Ούτε λόγος βέβαια, για μείωση του κόστους γεωργικού ρεύματος στους «νέους αγρότες», με τη  χρήση φωτοβολταϊκών.  Περιττή πολυτέλεια  θεωρεί η κυβέρνηση, και τη δημιουργία αγροτοδιατροφικών συμπράξεων.

Αργά τα θυμήθηκε τα σχέδια ο Τσίπρας,  όταν από το 2ο πυλώνα, η χώρα μας τα κονδύλια που έχει απορροφήσει, στο χρόνο διακυβέρνησής του, είναι μόλις 9,33% και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό, αφορά την προηγούμενη περίοδο 2007-2013.

Αυξάνει τη φορολογία ο Τσίπρας , αυξάνει απαγορευτικά τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ,  μειώνει  την αγροτική σύνταξη σε νέους συνταξιούχους  αγρότες  που  καλλιεργούν, καταργεί  το ΕΚΑΣ, αντί να φροντίσει να απορροφήσει  τα 4,7 – 6 δις  του προγράμματος,  που κινδυνεύουν να χαθούν, μιας και το πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί.

Φυσικά αναξιοποίητο αφήνει και χρηματοδοτικό εργαλείο «Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη», για τον Αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη συνεργειών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αν η αριστερή μας κυβέρνηση,  ήθελε την παραγωγή και τους αγρότες,  θα αξιοποιούσε τα πάντα , που μπορούν να χρηματοδοτήσουν, με ευνοϊκούς όρους τους νέους αγρότες, την αγορά εξοπλισμού φυτικού και ζωικού  κεφαλαίου,  όπως και δράσεις αγροτουρισμού.

Δεν έχει δε αναπτύξει καμία συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να διεκδικήσει στήριξη προϊόντων, που πλήττονται από την υπερπαραγωγή  ή τον διεθνή ανταγωνισμό, όπως τα δημητριακά ή το γάλα, διότι απλά δεν εξυπηρετεί τον αριστερό τους στόχο.

Δύο χρόνια τι καλό είδαν οι αγρότες;

Καλό είναι λοιπόν να μη μιλάει για θέατρο ο Τσίπρας, αλλά ούτε για σχέδια.

Όπως καλό είναι να ξέρει,  ότι μπορεί οι Κρήτες αγρότες να μην είχαν την ετοιμότητα να του απαντήσουν , όμως είναι πανέτοιμοι,  μαζί με όλους πανελληνίως και κυρίως τους Θεσσαλούς, να του απαντήσουν στην κάλπη, όποτε κι αν στηθεί, κι όσο αργότερα τόσο χειρότερα γι΄αυτόν.

Γιατί  όσο κι αν ονειρεύεται κολεκτίβες, στην Ελλάδα δεν θα γίνουν.

Κολίγοι στα χωράφια τους ποτέ πάλι.

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αποζημιώσεις ύψους 24.516 ευρώ πληρώνει ο ΕΛΓΑ στο Νομό
Επόμενο άρθρο Τα κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη από τους στρατεύσιμους του ΚΕΣΝ