Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Να τεθούμε σε δημοκρατική εγρήγορση


Από πεποίθηση και όχι από αδυναμία, στη Ν.Δ., δεν επιδιδόμαστε σε προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.  Σεβόμαστε, βλέπετε, την νοημοσύνη και την προσωπικότητα του κάθε πολίτη, γι΄αυτό μιλάμε ή γράφουμε επί πραγματικών γεγονότων και με απτά παραδείγματα.

Έτσι προσπαθώ κι εγώ να ερεθίσω τη κρίση, να προβληματίσω και να αφυπνίσω τους αναγνώστες με αλληλουχία παραδειγμάτων.

Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε συνειδητοποιήσει, ότι επρόκειτο για ριζοσπάστες αριστερούς. Θεωρούσαν ότι το συνονθύλευμα αυτό των συνιστωσών, ανήκει στο συνταγματικό τόξο και ότι ως κυβέρνηση,  θα ακολουθούσε την δημοκρατική μεταπολιτευτική πορεία, που είχε χαράξει η Χώρα.

Στον εύλογο χρόνο της κυβερνησιμότητάς του όμως, μπορεί κανείς με άνεση να αντιληφθεί την μαρξιστική, με αρκετή δόση σταλινισμού, φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καθεστωτική αντίληψη, γίνεται καθημερινά φανερή και όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Κυβερνά με τον ίδιο αντιθεσμικό και κινηματικό τρόπο, που ασκούσε  αντιπολίτευση.

Παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα , περιφρονεί τους θεσμούς, αποφασίζει και νομοθετεί κατά το δοκούν, όσο για τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές, είναι τουλάχιστον αυταρχικές, αλαζονικές και ολοκληρωτικής φιλοσοφίας.

Όλοι αντιλήφτηκαν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, να ελέγξει την ενημέρωση των πολιτών, τις ειδήσεις και τις πληροφορίες. Μουδιασμένοι παρακολουθούμε την στρατηγική ελέγχου της Δικαιοσύνης.  Ζήσαμε την πρωτόγνωρη απόφαση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναβολής της συνεδρίασης, όταν διαφάνηκε ότι η απόφαση δεν θα ήταν η ποθητή της κυβέρνησης.

Παρακολουθήσαμε μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος, προκειμένου να απομακρύνουν αλλά και να εξοντώσουν ηθικά, ανώτατο δικαστή  με τη δημοσιοποίηση υποκλαπέντων προσωπικών δεδομένων, επειδή είχε αντίθετη άποψη.

Εφαρμόζουν τη  σκληρότερη φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη, που είναι αποκλειστικά επιλογή της αριστερής κυβέρνησης, με στόχο τον αφανισμό της μεσαίας τάξης. Διότι η ισότητα που πάντα ευαγγελίζονταν, σημαίνει γι’ αυτούς συμπίεση προς τα κάτω, ισοπεδωμένοι και φτοχωποιημένοι άπαντες.

Όσοι  αντιδρούν στα σχέδιά τους «να φύγουν από τη χώρα, να πάνε στη Βουλγαρία», όπως κυνικότατα είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ.  Δεν θέλουν εδώ ούτε επιχειρηματίες, ούτε νέους και γενικά, όσους παράγουν πλούτο. Κατά την κυβέρνηση, στη χώρα πρέπει να μείνουν μόνο, όσοι τρέφονται από το κράτος –συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι- που αφού τους εξαθλιώσουν, θα χειραγωγούνται με ευκολία.

Θα υποβάλλουν βεβαίως και τα σέβη τους στην εξουσία, θα λένε και «ελέησον», όπως είπε ο Πολάκης, όταν θα τους παρέχονται τα αυτονόητα εργαλεία εργασίας τους.

Αυτό πιστεύουν, έτσι γαλουχήθηκαν, αυτά εφαρμόζουν, νομίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την απόλυτη κυριαρχία και μακροημέρευση στην εξουσία.

Όσο για τον μεγάλο ηγεμόνα, τον Τσίπρα, η νοοτροπία του φάνηκε ολοκάθαρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισαν μεν, δημοκρατικά οι σύντροφοι, αλλά όταν στον αρχηγό δεν άρεσε το αποτέλεσμα, ζήτησε με τρόπο απόλυτο να επαναληφθεί η ψηφοφορία και να φέρουν το αποτέλεσμα, που ο ίδιος επιθυμούσε. Παρόλο δε, που τους είπε «ότι δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν», οι υποταγείς σύντροφοι μετά από λίγο τον εξέλεξαν με 94%, ως νέο Τσαουσέσκου.

Θα μου πείτε, είναι η πρώτη φορά που αλλάζει το αποτέλεσμα κατά το πώς τον βολεύει; Το ίδιο δεν έπραξε και με το δημοψήφισμα; Εκεί μάλιστα, ψήφισε ένας ολόκληρος λαός, όχι 2.000- 3.000 συντρόφια.

Αν αυτά δεν είναι καθεστωτικές συμπεριφορές και αυταρχικός τρόπος, αν δεν είναι δείγματα ολοκληρωτισμού, τι είναι; Δημοκρατία; Στη Δημοκρατία επικρατούν και σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Η Δημοκρατία λοιπόν βάλλεται στη χώρα μας, από την παρούσα κυβέρνηση. Κανείς δεν μπορεί να τη θεωρεί δεδομένη. Αντιθέτως, πρέπει να ανησυχούμε, διότι δεν ξέρουμε μέχρι πού είναι ικανοί και αποφασισμένοι να φτάσουν, τώρα που πλησιάζει η ώρα να χάσουν την εξουσία. Θα ακολουθήσουν άραγε τις μεθόδους άλλων παρόμοιων καθεστώτων, όπως έχει καταγραφεί ιστορικά, αλλά και σήμερα; πχ Μαδούρο;

Ελπίζω και εύχομαι να κυριαρχήσει στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η λογική, η ψυχραιμία και να δείξουν ψήγματα έστω, πατριωτισμού.

Πέρα όμως από τις ευχές, πρέπει να βρισκόμαστε  σε δημοκρατική εγρήγορση, όπως πολύ σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τον Ελληνικό λαό, από το βήμα της Βουλής.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσα

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή ακτινιδίων από το Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το νερό Θεόνη στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ ΑΣ Καρδίτσας