Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Οι Δημόσιοι υπάλληλοι απάντησαν στο ΣΥΡΙΖΑ


Ανέκαθεν το  υπερόπλο της αριστεράς  ήταν  η προπαγάνδα.  Όπλο δυνατό, αποτελεσματικό στο οποίο ήταν καλά εκπαιδευμένοι  και «θέριζαν» μ΄αυτό  την κοινή λογική και  τον  ρεαλισμό.  Ακόμα και την πραγματικότητα την παραμόρφωναν με την προπαγάνδα, αφού έκανε και  χρήση  παραμορφωτικών φακών.

Κρίμα στο κόπο τους όμως.

«Τους πήρανε χαμπάρι». ΄Εφτασαν τρία χρόνια στην εξουσία, για να γκρεμιστούν  οι μύθοι,  που μεθοδικά, περίτεχνα  και επίμονα  έχτιζαν τόσο χρόνια.

Άρχισαν να παίρνουν τις απαντήσεις  και μάλιστα από τομείς που θεωρούσαν «σφηκοφωλιές» τους , μέχρι την οριστική απάντηση  την ώρα της κάλπης, που θα την πάρουν απ΄όλους τους Έλληνες.

Δεν έχει κανείς,  παρά να κοιτάξει τα αποτελέσματα των εκλογών της ΔΑΚΕ  στην ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να στρέψουν κατά της ΝΔ και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Σημαία τους είχαν κάνει οι κυβερνώντες, και το  αναπαρήγαγαν όλοι οι Συριζαίοι,  ότι ο Κυριάκος, αύριο ως Πρωθυπουργός,  θα προβεί σε απολύσεις, θα «πετσοκόψει» τους δημοσίου υπαλλήλους, θα τους αξιολογεί και θα τους διώχνει , γενικά έσπερναν κάθε μορφής ψέμα, προκειμένου να πανικοβάλουν και να τρομάξουν τους υπαλλήλους.  Στόχος τους να  κρατήσουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, το  μεγάλο κομμάτι  των δημοσίων λειτουργών και τις οικογένειές τους βεβαίως.

Τους θεωρούν βλέπεται  κεκτημένους τους , αφού επίσης θεωρούν, ότι τους κληρονόμησαν από το  ΠΑΣΟΚ, που  ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου τομέα,  ήταν υποστηρικτές του.  Φαντάστηκαν,  πως επειδή μπορεί κάποιοι να πίστεψαν στα τερατώδη ψέματά τους,  περί σκίσιμο των μνημονίων, αυξήσεων μισθών, κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων  και να τους ψήφισαν,  αυτό θα παγιωνόταν.

Τους ξεγέλασαν  όμως , γι΄αυτό τους ψήφισαν , απλώς γελάστηκαν, όπως και πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες, δεν έγιναν ξαφνικά  ακραιφνείς  ριζοσπάστες αριστεροί,  οπαδοί της ΚΟΕ, της ΡΟΖΑ ή όποιας άλλης συνιστώσας.

Δυστυχώς επίσης  για τον ΣΥΡΙΖΑ παρέβλεψαν, ότι και οι δημόσιοι λειτουργοί, ανήκουν στην πλειονότητά  τους στη μεσαία τάξη.  Αυτήν την τάξη που επιδιώκουν την εξολόθρευσή της, που την φορολόγησαν  άγρια, που πετσόκοψαν τις συντάξεις τους, που οι νεώτεροι δεν ξέρουν αν, πόσο και πότε θα πάρουν σύνταξη, που τους μείωσαν το αφορολόγητο, που τους αύξησαν τους έμμεσους φόρους .

Ανήκουν σ΄αυτούς,  που ενώ στερήθηκαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τώρα ή τα βλέπουν να μαραζώνουν άνεργα, ή τους κουνούν μαντήλια στα αεροδρόμια.

Αντιλαμβάνονται πια,  ότι μόνο με τη ΝΔ μπορούν να ελπίζουν στη σταθερότητα, στην ανάκαμψη,  στις ευκαιρίες για τα παιδιά τους, ακούγοντας  παράλληλα τον Κυριάκο που τους διαβεβαιώνει, πως κανείς υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, αντιθέτως το δημόσιο θα εκσυγχρονιστεί,  για να μπορούν να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους.

Στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν τα περί απολύσεων, αφού είναι γνωστό στους πάντες ότι αυτό απαγορεύεται ρητά και από το Σύνταγμα.

Γνωρίζουμε στη ΝΔ, ότι αν «δουλεύει» ακόμα ο δημόσιος τομέας,  κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στις ικανότητες, την εμπειρία και το  φιλότιμο των υπαλλήλων, αφού  οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι  λόγω ιδεοληψίας, ανευθυνότητας  και ανικανότητας,  μόνο κωλυσιεργία και μπερδέματα παράγουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο η αρμονική και αγαστή συνεργασία,  μεταξύ  δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,   θα φέρει σωστά αποτελέσματα,  προς  όφελος των πολιτών και την πρόοδο της χώρας.

Έχουν διασυρθεί βάναυσα κατά καιρούς οι  δημόσιοι υπάλληλοι, αποκαλέστηκαν «τεμπέληδες», «κηφήνες», «ανεπαρκείς».

Ο κανόνας  όμως δεν είναι αυτός, αυτές είναι οι εξαιρέσεις, που κάποιοι τους έδωσαν έμφαση  και στη ΝΔ το ξέρουμε. Εμείς  αναγνωρίζουμε το έργο, την προσφορά και την χρησιμότητα των πολλών, όπως γνωρίζουμε ότι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού έχουν δημιουργήσει στους ίδιους και στους πολίτες τεράστια προβλήματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι θέσεις, τα πιστεύω και το πρόγραμμά μας, άρχισαν να εμπεδώνονται και είδαμε για πρώτη φορά σαρωτική νίκη της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ με 18 έδρες και Πρόεδρο Νεοδημοκράτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τέταρτος και  «καταϊδρωμένος».

Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών, στο Κεντρικό Συμβούλιο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και γενικά όπου στήνονται κάλπες.

Τα μηνύματα λοιπόν έρχονται από παντού και είναι σαφή:

  • Κανείς δεν είναι δεδομένος, ούτε και οι δημόσιοι υπάλληλοι
  • Την έζησαν την αριστερά και δεν τους κάνει
  • Η λύση στο πρόβλημα, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσσοτάκης.

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής  ΝΔ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου για το συνέδριο
Επόμενο άρθρο Αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων