Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Οργή λαού-ηχηρή φωνή της αγροτιάς


Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες, αυτό διδάσκει η ζωή και η ιστορία. Αυτό συμβαίνει σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αναρριχήθηκε στην εξουσία, δίνοντας συνειδητά ανέφικτες υποσχέσεις, λέγοντας όμορφα παραμύθια, που  ικανοποιούσαν  τα αφτιά και τις ανάγκες όλων.

Τώρα η Ελληνική κοινωνία, έχει μετατραπεί σε  καζάνι που βράζει, αφού διαπίστωσε  τον εμπαιγμό, την ανικανότητα, την ιδεοληψία και την εξοργιστική τους αλαζονεία.

Η έκρηξη είναι προ των πυλών και το μόνο που μπορεί  να εκτονώσει την κατάσταση είναι, οι Τσίπρας –Καμμένος  να δείξουν στοιχειώδη υπευθυνότητα και να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

Αυτό θα έκανε κάθε σοβαρός και έντιμος πολιτικός, όταν ο λαός που πριν λίγο καιρό τον ψήφισε, του το ζητάει με ένταση και πάθος.

Πριν λίγες μέρες, ενωμένες όλες οι κοινωνικές τάξεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συνταξιούχοι,  υπάλληλοι και άνεργοι, τους υποδείκνυαν να φύγουν με ελικόπτερα.

Τώρα η Αθήνα βουλιάζει από το βάρος και τη δυναμική των αγροτών, που συγκεντρώθηκαν απ’ όλη την επικράτεια  στην πρωτεύουσα,  για να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή.

Είναι η πρώτη φορά, που ο όγκος των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι τόσο μεγάλος και ακομμάτιστος, διότι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αφανισμό.

Είναι η πρώτη φορά, που το δίκιο τους το αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, γι’ αυτό και τους συμπαραστέκονται, παρ’ όλες τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να διχάσει και να στρέψει άλλες κοινωνικές τάξεις εναντίον τους.

Είναι η πρώτη φορά επίσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, προτίμησαν τη σιγουριά των γραφείων τους και δεν εμφανίστηκαν να πρωτοστατήσουν σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, όπως έκαναν πάντα κατά το παρελθόν, ανεβαίνοντας στα τρακτέρ. Τότε που νοιάζονταν τάχα για το λαό, για τα συμφέροντα του, για το δίκιο του αγρότη, του εργάτη, του εργαζόμενου.

Τώρα, ως Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του, αδιαφορούν  γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, γι’ αυτά που τους ζητούν οι πολίτες και η μόνη τους έγνοια, είναι να παραμείνουν στην εξουσία.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και επικίνδυνη και αυτοί, όχι μόνο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά ρίχνουν  λάδι στη φωτιά, στοχοποιώντας την κάθε φωνή που πάει κόντρα στα δικά τους σχέδια.

Αυτό όμως είναι ίδιον δικτατορίας  και όχι δημοκρατίας. Εκεί βάλουν εναντίον όποιου τολμά να πάει κόντρα στο καθεστώς. Εκεί τους λοιδορούν, τους κυνηγούν, τους βάζουν «ταμπέλες» και όταν ο λαός ξεσηκώνεται, χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να τον «καταλαγιάσουν».

Η πρώτη φορά αριστερά στην πατρίδα μας, μια τέτοια τακτική ακολουθεί. Χαρακτηρίζουν τους αγρότες «ακροδεξιούς και λαϊκιστές», τους αγροτικούς συνεταιρισμούς «συνώνυμα της λαμογιάς» και τις διαμαρτυρίες των αγροτών «μαύρη σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος».

Συκοφαντούν τους πάντες, τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Οι αγρότες όμως, αλλά και όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν το δίκιο με το μέρος τους και όσο κι αν τους συκοφαντούν, δεν πρόκειται να το χάσουν, αντιθέτως τους εξαγριώνουν.

Τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους και τους αλιείς και όλους όσους ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, η χώρα τους χρειάζεται. Είναι ο κλάδος που παρέχει τις πρώτες ύλες για τη μεταποίηση στη χώρα, που κάνει εξαγωγές, που δίνει πόρους ζωής σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, που παρέχει θέσεις εργασίας, που συνεισφέρει άμεσα στην εθνική οικονομία.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γύρισαν τη χώρα πίσω. Επανέφεραν τη σκληρή κρίση, από την οποία ήδη βγαίναμε.

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι εκείνοι που μπορούν να παράξουν και να δώσουν αυτάρκεια στη χώρα, ώστε να τραφεί ο λαός. Στην πρωτογενή παραγωγή, θα στηριχθεί μία μελλοντική εκβιομηχάνιση της πατρίδας μας, που την έχει ανάγκη.

Ο Τσίπρας βέβαια και η κυβέρνησή του, αυτό δεν το θέλουν. Δεν επιζητούν την ευημερία, την παραγωγή πλούτου και την ανάπτυξη. Θέλουν την φτωχοποίηση όλων και διεύρυνση μιας φτωχής λαϊκής βάσης για να την ελέγχουν καλύτερα. Επιχειρούν τη δημιουργία μίας μεγάλης και οικονομικά αδύναμης λαϊκής τάξης, έτσι ώστε η ταξική πάλη που ευαγγελίζονται και διακηρύσσουν, να έχει υπόσταση και αυτοί να ηγούνται και να πρωταγωνιστούν.

Τα σχέδιά τους, όμως, αυτή τη φορά δεν θα πετύχουν. Οι Έλληνες βλέπουν ότι η κυβέρνηση αυτή, τους συντρίβει και τους διαλύει. Γι’ αυτό όλοι είναι αλληλέγγυοι στους αγρότες και όλοι ενώθηκαν μαζί τους.

Τους στηρίζουν γιατί ελπίζουν ότι μέσω αυτών, θα αποτραπεί και ο  δικός τους αφανισμός.

Ο Τσίπρας λοιπόν και η κυβέρνησή του, καλά θα κάνει ν’ αφήσει την καθεστωτική αντίληψη, να πάψει να διχάζει την κοινωνία και να σταματήσει εδώ το κακό που κάνει στον τόπο.

Η ζημιά που προκάλεσε μέχρι τώρα, είναι πάρα πολύ μεγάλη, τόσο στην οικονομία, όσο και στα εθνικά θέματα και στο προσφυγικό.

Φτάνει, λοιπόν, μέχρι εδώ.

Να σηκωθεί να φύγει και να είναι βέβαιος, ότι οι Έλληνες θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια, αφού θα πληρώνουν το βαρύ κόστος της διακυβέρνησής του…

 

Ασημίνα Σκόνδρα

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου
Επόμενο άρθρο Τουριστικό παρών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση Holiday & Spa Expo στη Σόφια