Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Ο ΣΥΡΙΖΑ αφανίζει και τα χωριά μας


Οι «ευαίσθητοι» αριστεροί κυβερνώντες, ετοιμάζουν την οριστική ταφόπλακα στην επαρχία και στα χωριά μας, με το νέο ασφαλιστικό που φέρνουν προς ψήφιση.

Δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική περιφέρεια και στους μικροεπαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές.

Διότι αυτό θα συμβεί, εάν όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, υπαχθούν υποχρεωτικά  στον ΟΑΕΕ, όλοι οι  μικροεπαγγελματίες σε χωριά μέχρι 2.000 κατοίκους, που μέχρι σήμερα τους παρέχεται το δικαίωμα, να είναι  ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Πλέον ο μπακάλης, ο καφετζής, ο περιπτεράς, ο αρτοποιός, ο κρεοπώλης, ο ψιλικατζής, ο κουρέας, η κομμώτρια, ο ταβερνιάρης  και όλοι οι μικροέμποροι, που κρατούν «ζωντανή» την καρδιά της ελληνικής υπαίθρου, που στέκονται  ασπίδα στην πλήρη ερημοποίηση, θα επιβαρυνθούν με τις δυσβάστακτες εισφορές του ΟΑΕΕ.  Θα χάσουν έτσι,  κάθε κίνητρο διατήρησης του επαγγέλματός τους και μαθηματικά θα οδηγηθούν στην παύση της δραστηριότητάς τους.

Εδώ και δεκαετίες, με στόχο πάντα τη διατήρηση της ζωής, αλλά και της ανάπτυξης στα μικρά χωριά της Ελλάδας, υπήρχε ασφαλιστική προστασία από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν επιδοθεί στην πλήρη ισοπέδωση της χώρας, καταργούν τώρα κάθε προστασία των συγκεκριμένων ευαίσθητων περιοχών. Φυσικά, δεν παύουν να κατηγορούν τους προηγούμενους και να αυτοπαρουσιάζονται,  ως «καλύτεροι», «λαοπρόβλητοι» και  «κοινωνικά ευαίσθητοι».

Εκείνοι όμως, οι «κακοί δεξιοί», οι «σκληροί» και «ανάλγητοι», είχαν φροντίσει να διατηρήσουν την προστασία της ειδικής ασφαλιστικής δικλίδας, παρόλο που το 2013, είχε απαιτηθεί από την τρόικα η κατάργησή της.

Η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε αποδεκτή την απαίτηση αυτή και καταφέραμε να μην πειραχθεί το υπάρχον καθεστώς, για το καλό της υπαίθρου και της περιφέρειας.

Προσωπικά,  είχα εξαντλήσει με παρεμβάσεις το θεσμικό μου δικαίωμα και επισταμένως παρακολουθούσα το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού γνώριζα τις συνέπειες που θα είχε ένα τέτοιο μέτρο, για τους ίδιους τους μικροεπαγγελματίες, αλλά και για τους κατοίκους των χωριών μας.

Ζητώ απ΄όλους τους συμπολιτευόμενους Βουλευτές της περιφέρειας και πρωτίστως του Νομού μας, να μην επιτρέψουν τον αφανισμό των χωριών και της ζωής στις αγροτικές περιοχές.

Ο υπερδιπλασιασμός της φορολογίας των αγροτών, ο τριπλασιασμός στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ και η ένταξη των μικροεπαγγελματιών μέχρι 2.000 κατοίκους στον ΟΑΕΕ,  σημαίνει βίαιος και οριστικός «θάνατος», για τις αγροτικές περιοχές και σαφώς για το Νομό μας.

Χρειάστηκαν μόλις 15 μήνες στην «εθνοσωτήρια», «ευαίσθητη», «ηθική», και «άφθαρτη»  κυβέρνηση της αριστεράς, για να καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Έτσι και στο ασφαλιστικό, που το Δεκέμβριο του 2014, το περιβόητο «mail Χαρδούβελη», προέβλεπε   300 εκατ. ευρώ, που θα εξοικονομούνταν κυρίως, από  τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων και τώρα, η ζημιά Τσίπρα, κοστίζει 3,1 δις ευρώ. Δηλαδή, 10 φορές επιπλέον, που θα προέρχονται όμως, από μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν άφησαν όρθιο τίποτα.

Το μόνο καλό που μπορεί να προσφέρουν είναι να φύγουν.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Φόρος τιμής στα τρία τραγικά θύματα - εργαζόμενους της Marfin